Özellikle iklim değişikliği, nüfus artışları, doğal afetler, göç, gıda milliyetçiliği, jeopolitik riskler ve daha birçok olağanüstü gelişmeler dolayısıyla daha çok önem kazanan tarımsal üretimin, ülkemizde planlı, programlı ve öngörülebilir şekilde uygulanması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Türkiye Yüzyılı’nı tam anlamıyla “Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı” haline getirecek “Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli”yle ilgili toplantı ilimizde yapıldı.
Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün yanı sıra Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Bağcılık Araştırma Enstitü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, Ak Parti İl Başkanı Ali Gümüş, STK Temsilcileri, çiftçiler ve üreticiler katıldı.
Toplantıda Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız bir sunum yaparak Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında bilgiler verdi.
Ardından konuşan Vali Soytürk; “Tekirdağ ilimiz tarım bakımından Türkiye’de örnek illerden bir tanesidir. Hem geniş bir alanı var hem ekilen ürünler bakımından Türkiye’de başlıca şehirlerdendir. Ayçiçeği bakımından Türkiye’de ilk sıradayız. Buğday bakımından ise Konya ve Urfa’dan sonra 3. sıradayız. Bunlar zaman zaman değişiklik arz edebiliyor ama genel sıralama böyle. Topraklarımız oldukça verimli, ürün başına aldığımız buğday miktarı bir çok ilden daha fazla. Bununla birlikte çiftçimiz teknolojiyi yakından takip eder. Şehrimizde teknolojik tarımsal aletlerin üretimi oldukça yaygın. Hem Trakya çiftçisine hem dünyaya da ihracat yapan bir tarım makine sektörümüz var. Bu toplantının hem şehrimize hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Bu haber Tekirdağ Valiliği’nin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır. |