Tekirdağ

Namık Kemal Bölge Tiyatrosu Yedi Kocalı Hürmüz oyunu ile perdelerini açtı

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Bölge Tiyatrosu işbirliği ile Geleneksel Türk Tiyatrosunun en önemli örneklerinden biri olarak kabul edilen 7 Kocalı Hürmüz isimli müzikal sahnelendi.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda 25 oyuncu sahne alırken, Sadık Şendil’in ölümsüz eserinin sahne uyarlamasını Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Çınar ve Hüseyin Uzunlar da izledi. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi ana salonu, tarihi günlerinden birini yaşarken, 400 kişilik salonda oyunu 600’ün üzerinde sanatsever izledi. Yaklaşık 2 saat süren oyun, izleyicilerden tam not alırken, oyuncular finalde dakikalarca alkışlandı.

BAŞKAN YARDIMCISI ÇINAR: “SANATIN VE GENÇLERİN DESTEKÇİSİYİZ”

Oyunun ardından sahneye gelen Başkan Yardımcıları Çınar ve Uzunlar, oyunculara ve teknik kadroya çiçek sunarak tebriklerini ilettiler. Sabri Çınar, Süleymanpaşa Belediyesi olarak sanata ve gençlere çok önem verdiklerini dile getirdi. Süleymanpaşa’da yaşayan gençlerin sanatla iç içe olmalarını her daim desteklediklerini ifade eden Çınar, 70 yılı geride bırakan ve dünyanın en uzun ömürlü amatör tiyatro topluluğu olan Namık Kemal Bölge Tiyatrosu’nun yaşatılmasına katkı veren, sahne önünde ve arkasında emek veren herkese teşekkür etti.

REJİSÖR BATIR’DAN TEŞEKKÜR

Rejisör Senem Batır ise Tekirdağ’ın yetiştirdiği Usta Tiyatro Sanatçısı Merhum Yılmaz İçöz’ün mirası olan Namık Kemal Bölge Tiyatrosu’nu yaşatmak için öğrencileri olarak çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Bu çabalarına büyük katkı veren Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür eden Batır, özellikle dekor ve kostüm gibi maddi desteklerin yanı sıra belediyenin tüm imkânlarını kullanabildikleri için duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu haber Süleymanpaşa Belediyesinin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

 

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Haber ve resimlerin telif haklarından dolayı kullanımı yasaktır. Yazılı izni alınmadan hiçbir yazılı, görsel, işitsel içerik kopyalanamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz veya satılamaz. Aksi halde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na ve 6102 sayılı maddesine göre gerekli işlemler uygulanacaktır.
© Copyright 2014

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu