Edirne

Edirne’de ciğerci ve köfteci esnafıyla sektörel istişare toplantısı yapıldı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ev sahipliğinde, ciğerci ve köfteci esnafıyla gerçekleştirilen toplantıda, sektörel bazda yaşanan sıkıntılar konuşuldu.  

ETSO tarafından, ciğerci ve köfteci esnafının sorunlarını masaya yatırılmak üzere sektörel istişare toplantısı yapıldı. ETSO meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Edirne Valisi Sayın Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ETSO Başkanı Sezai Irmak ve Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz ile kentteki ciğerci ve köfteci esnafı katıldı. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Irmak’ın moderatörlük yaptığı toplantıda konuşan Vali Sezer, ciğer zammına karşı olduğunu dile getirdi.

‘FİYAT ARTIŞINA KARŞIYIZ’

Ciğer ve köftenin Edirne’nin markalaşan ürünleri olduğunu dile getiren Vali Sezer, “Biz fiyat artışına karşıyız. Türkiye’de en fazla yerli ve yabancı turist alan illerimizden bir tanesi Edirne. Dolayısıyla burada da markalaşan ürünümüz köfte ve ciğer. Bu ürünü belki muadilleri ile ilgili, esnafımızın vatandaşlarımıza verdiği hizmetin kalitesiyle ilgili neler yapılabilir konusunda bir araya geldik. Bunun içerisinde esnafımızdan gelen talepler de var. Bunları görüşeceğiz. Şu an itibariyle anladığım kadarıyla da bir fiyat artışı gündemde değil, genel bir değerlendirme yapacağız. Bütün konuları teker teker ele almak için buradayız. Aynı zamanda buradaki kaliteyi, ürün çeşitliliğini nasıl arttırabiliriz, nasıl daha iyi hizmet edebiliriz. Karşılaşılan sorunlar varsa bunları imkanlar doğrultusunda nasıl çözebiliriz, bunun arayışı içerisinde olacağız” dedi.

‘TURİSTİ KAZANMAK ZOR, TUTMAK DAHA ZOR’

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, Edirne’nin İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok turist alan 3’üncü şehir olduğunu belirtti. Gürkan, “Biz valilik ve belediye olarak denetçi kurumlarız. Hem ciğerci esnafını hem köfteci esnafına verilen tarifeyi onaylayan kurumlar değiliz. Onu odalarımız yapıyor. Kuşkusuz bu şehir hepimizin. Bu şehrin sorumlu kişileri olarak tabi ki her şeyin düzenli gitmesi ve vatandaşın memnuniyeti hepimiz için çok önemli. Valimizin dediği gibi İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok turist alan 3. şehir. Yaklaşık 6 milyon turist alıyoruz. Turisti kazanmak zor ama tutmak daha da zor. Şunda hem fikiriz, esnafımız yaptığı ticaretten para kazansın. Bu sadece ciğerci esnafımız değil tüm esnafımız için geçerli. Ama bunu kazanırken, hem ülkenin hem de şehrin makul ölçülerinin aşılmamasına dikkat ediyoruz. Her şey fiyatla ilgili değil, temizlik, hijyen, kalite, gıda güvenliği bunlar da çok önemli. Esnaf arkadaşlarımızla bunları beraber değerlendireceğiz. Fiyat işin sadece görünen kısmı. Ama 100 lira ciğer alıp yiyememekte bir tercih, 200 liraya ciğer yemekte bir tercih. Ortak bir sonuca mutlaka varacağız” diye konuştu.

‘SEKTÖR KATEGORİZE EDİLEBİLİR’

ETSO Başkanı Irmak da, sektörel bazda işletmelerin kalitelerine göre ayrılabileceğini dile getirdi. Irmak, “Ben sektörü kategorize etme lüzumu hissettim. Çok kısa özetlemek gerekirse; bir dükkan var 3 kişi ile işi çeviriyor maliyeti 10 lira, bir dükkan var 50 kişi ile işi çeviriyor maliyeti 1000 lira. İkisinin bir porsiyon ciğer maliyeti de farklı, sunumları da farklı. Fiziki şartları da farklı. Uygun görülürse işletmeleri birinci sınıf ve ikinci sınıf yapalım. Burada bir tatlı rekabette olabileceğini düşündüm. İkinci sınıfta olan birinci sınıfa yükselmek için hangi kriterlere yükselmek lazım, ölçüleri belirlenir. Böyle bir kriter belirlenir. İkiden bire geçmek için insanlar efor sarf eder” şeklinde konuştu.

Toplantının basına kapalı devam eden kısmında, ciğerci ve köfteci esnafı sorunlarını dile getirdi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Haber ve resimlerin telif haklarından dolayı kullanımı yasaktır. Yazılı izni alınmadan hiçbir yazılı, görsel, işitsel içerik kopyalanamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz veya satılamaz. Aksi halde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na ve 6102 sayılı maddesine göre gerekli işlemler uygulanacaktır.
© Copyright 2014

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu