Mehmet YİRUN/-ÇORLU(Tekirdağ), (DHA)- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye’ye 100 il açıklamasıyla birlikte il olacak ilçeler arasında gösterilen Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, ‘Çorlu il olsun’ çalıştayı düzenlendi.
Türkiye’de il olacak ilçeler arasında gösterilen Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, ‘Çorlu İl Olsun’ çalıştayı düzenlendi. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Enis Sülün Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştayda, Çorlu’nun neden il olması gerektiği ve il olduğunda bölgede nelerin değişeceği masaya yatırıldı.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, sosyal medyada veya farklı mecralarda Çorlu il olsun diye bazen bilgi eksikliğinden dolayı olumsuz yorumların da gelebildiğini söyledi. Çorlu’nun il olduğunda çok olumlu gelişmelerin yaşanacağını söyleyen
Volkan, bütün kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının da bu işe destek vermesini beklediklerini söyledi. Volkan, yüzde 99’unun il olmak için dinamikleri harekete geçirdiklerini dile getirerek, ”Her ne kadar görüşlerin yüzde 99’unun Çorlu’nun il olması yönünde ama yüzde 1’lik bölümü de Çorlu’nun il olduğunda nelerin hayatlarında değişeceğini tahmin edemediği için başka düşünüyor olabilir. Biz de o yüzden, Çorlu’nun bütün paydaşlarıyla iki tane soruya cevap bulabilmek için bu çalıştayı düzenledik. Birincisi ve en önemlisi Çorlu neden il olmalı ve Çorlu il olduğunda kurumlar ile vatandaşların hayatlarında ne değişecek. İkincisi de Çorlu’nun il olması için nasıl bir çalışma yapabiliriz. Normalde buradaki bütün organizasyonlarda bizler konuşuyoruz ve bilgi birikimimizi katılanlara aktarıyoruz. Bu öyle bir şey değil, bu bir çalıştay. Her kurum, her vatandaş temsil ettiği ve gördüğü açıdan cevap vermesi bizlerin beklentisi” diye konuştu.
‘TİCARETTE NELERİN DEĞİŞECEİNİ BİLİYORUZ’
Çorlu TSO olarak il olunduğunda ticarette ve sanayide nelerin değişeceğini çok iyi bildiklerini söyleyen Volkan, ”Biz Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Çorlu’nun il olduğunda sanayide ve ticarette nelerin değişeceğini çok iyi biliyoruz. Belediyemiz, belediyecilikle ilgili sorunları biliyor. Muhtarlar, bölgelerinde yaşadıkları sorunları ve sıkıntıları biliyor. Hemşeri dernekleri, spor kulüpleri, kent konseyi ve diğer sivil toplum kuruluşları, her kes kendi penceresinden il olmak için nasıl bir çalışma yapacağımızı belirleyip, karar vericilere aktaracağız. Burada bütün konuşulanlar not edilerek sonuçta bir rapor hazırlayacağız. Bu raporu da talep eden bütün kurumlarımızla paylaşacağız” şeklinde konuştu.
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise, hem kendileri hem de gelecek nesiller için, şartların çok daha iyi olması için mücadele ettiklerini kaydetti. Sarıkurt, çalıştayda bir araya gelmenin nüfusun yoğunluğundan çok 81 ilin içinde 82’sinin olmak mücadelesini taşıdığını ifade ederek, ”Biz bugüne kadar yaklaşık 5 yıllık süreçte sivil toplum örgütlerimizin hepsiyle beraber şehrimizi düşünerek beraber değerlendirmeler yaparak kararlarımızı beraber oluşturma mücadelesi içinde olduk. Böyle isabetli değerlendirmeler yapabileceğimize de sonuna kadar inanıyoruz. Bugün bu şehre dair, bu şehirle ilgili Çorlu’muzla, Ergene’mizle, Marmararereğlisi’yle ilgili bu şehirlerde yaşayan hemşerilerimizin daha iyi yaşamasını sağlayacak imkanlardan birinin de hakkımız olduğuna inandığımız için il olmak olduğunu söylüyoruz.İçinde bulunduğumuz siyasi ortam, sivil toplum örgütlerinin, hemşerilerin il olma taleplerinin kuvvetli bir şekilde ifade etmesini daha anlamlı bir hale getiriyor. Dolayısıyla, bu sadece siyasetin bir argümanı değil, en çok ta bu şehide yaşayanların talebi olarak görünmesi lazım. Şunu kabul etmemiz gerekiyor, güvenlikte, sağlıkta, eğitimde ve üniversitemizin imkanlarının arttırılması noktasında il olma mücadelesi çok kıymetli bir referans olacak” dedi.(DHA)