Vali Soytürk 1. Uluslararası Çağdaş Dini Meseleler Sempozyumu’na Katıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından din ve gençlik bağlamlı sorunları akademik perspektifte ortaya çıkarmak ve yorumlamak amacıyla 1. Uluslararası Çağdaş Dini Meseleler Sempozyumu düzenlendi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde düzenlenen sempozyuma Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, İl Müftüsü Mustafa Soykök, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Keskin bir konuşma yaptı. Akademisyen Keskin konuşmasında sempozyum ile ilgili bilgiler verdi.

Ardından Rektör Şahin ve İl Müftüsü Soykök, bir konuşma yaparak sempozyumun hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Ardından konuşan Vali Soytürk; “Bu sempozyuma katılmamın 2 nedeni var. Bir tanesi 5 yıl Kilis’te beraber mesai arkadaşlığı yaptığım Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Mustafa Doğan Karacoşkun Hocam’la hem hâl olalım, sempozyum moderatörlüğünde birlikte olalım. Hem de konu çok ilgimi çekti. Çağdaş dini meseleler. Bu böyle çok konuşulan bir konu değil, o yüzden. Dekanımızı tebrik ediyorum. Oldukça güzel bir konu seçmişsiniz.

Benim Kuran-ı Kerim’de çok etkilendiğim bir ayetle konuşmamı bitireceğim. “Kim iyilik ederse kendine eder. Kim kötülük ederse kendinedir.” Sadece bu kısacık ayeti özümseyerek hareket etsek, dünyada hiçbir kötülük kalmaz. Eğer kötülük ediyorsanız, aslında kendinize ediyorsunuz. Ya da bir iyilik ediyorsanız aslında kendinize ediyorsunuz. Sadece bunu bilsek bence çok şey çözülür. Bu duygu ve düşüncelerle, sempozyumun hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından sempozyumun 1. Oturumu başladı.

Akabinde Vali Soytürk ve protokol üyeleri, sempozyum moderatörü Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’a, sempozyumda bildirilerini sunan Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemalettin Taş’a Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Yüksel’e ve Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt’a “Katılım Belgesi” taktim etti.

 Belgelerin taktim edilmesinin ardından devam etmek üzere sempozyuma ara verildi.

 

 

 

Bu haber Tekirdağ Valiliği’nin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

‘Tekirdağ’ın kuvvetli yağış ve fırtınalara karşı direnci güçlendirildi’

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ’nin son iki...

18 ilde 433 milyon liralık ‘kapora’ dolandırıcılığı operasyonu; 32 gözaltı

/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ merkezli 18 ilde, internet...

Tekirdağ’da dolandırıcılık operasyonunda 2 tutuklama

-Şenol AKSOY/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Saray ilçesinde telefonla...

Metrekareye 20,4 Kilo Yağış Düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) açıkladığı yağış verileri, Çorlu’da etkili...

Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

TESKİ’Yİ YASA BOĞAN ÖLÜM! ALİ TUNA HAYATINI KAYBETTİ Tekirdağ Su...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Nehirde Göçmen Ailenin Botu Alabora Oldu: 1 Çocuk Öldü, 2 Çocuk Kayıp

EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa dışı olarak Yunanistan'a geçmek isteyen...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img