Süleymanpaşa Belediyesi kursiyerleri depremzedeler için kıyafet dikiyor

TEKİRDAĞ, (DHA)- TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi giyim teknolojileri kursiyerleri  gönüllü olarak depremzedelere kıyafet dikmeye başladı.

Kahramanmaraş emerkezi 2 büyük depremin ardından Süleymanpaşa Belediyesi, mobil aşevi başta olmak üzere afet bölgesine desteğini sürdürüyor. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından açılan giyim teknolojileri kursunda eğitim alan kursiyer kadınlar, gönüllülük esası ile depremzedeler için kışlık kıyafet, eşofman, atkı-bere, patik, battaniye gibi tekstil ürünleri üretmeye başladı. Bir haftadır kendi ailelerinden fedakarlık ederek depremzedeler için çalışan gönüllü kursiyer kadınlar, kolilerce kıyafet dikti.

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Süleymanpaşa Belediyesi Kış Okulları kapsamında yetişkinlere yönelik açılan, kişisel gelişim ve meslek edindirme kursları arasında yer alan giyim teknolojileri kursunda 2 sınıfta toplam 60 kursiyer eğitim alıyor. Kursiyerlerin tamamı dönüşümlü olarak atölyeye girerek depremzedeler için üretim yapıyor.

DİKİLEN KIYAFETLER DEPREM BÖLGESİNEGÖNDERİLECEK

Dikilen kıyafetlerin AFAD’a ulaştırılarak deprem bölgesine gönderileceğini ifade eden giyim teknolojileri eğitmeni Şenay Batı, “Süleymanpaşa belediyemiz ve Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hayata geçirilen kursumuzda, ev hanımlarımıza biçki, dikiş gibi çeşitli eğitimler veriyor ve bir meslek kazanmalarına önayak olmaya çalışıyoruz. Kursumuz devam ederken yüreğimizi yakan deprem haberini aldık. Kursiyerlerimiz gönüllü olarak depremden zarar gören insanlarımız için kıyafet dikmek istediklerini bize ilettiler. Aralarında para topladılar. Ellerindeki kumaşları getirdiler. Bir hayırsever işadamımızdan da kumaş tedarik ettik ve çalışmalara başladık. Kursiyerlerimizin tamamı gönüllü olarak bu faaliyete katılıyor. Atölyemizin imkanları ölçüsünde dönüşümlü olarak üretim yapıyorlar. Bebekten yetişkine kadar her yaş için çeşitli kışlık kıyafetler, eşofman takımları, atkı-bere gibi giyim ürünlerinin yanında battaniye de ürettik. Bir haftada hatırı sayılır miktarda kıyafet hazırladık. Bunları AFAD ile depremzedelerimize ulaştıracağız. Kursiyerlerimizin eline, yüreğine, emeğine sağlık. Başta Süleymanpaşa belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezimiz olmak üzere, destek veren herkese de öğrencilerim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.(DHA)

 

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Tekirdağ’da dolandırıcılık operasyonunda 2 tutuklama

-Şenol AKSOY/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Saray ilçesinde telefonla...

Metrekareye 20,4 Kilo Yağış Düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) açıkladığı yağış verileri, Çorlu’da etkili...

Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

TESKİ’Yİ YASA BOĞAN ÖLÜM! ALİ TUNA HAYATINI KAYBETTİ Tekirdağ Su...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Nehirde Göçmen Ailenin Botu Alabora Oldu: 1 Çocuk Öldü, 2 Çocuk Kayıp

EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa dışı olarak Yunanistan'a geçmek isteyen...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...

Edirne’de kayıp 13 göçmen çocuk bulundu

Gurbet GÖKÇE/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de, İlk Kabul Arda Çocuk...

Edirne’de Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı yapılacak

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE Bisiklet Spor Kulübü...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img