Ferhadanlı Karpuz Şenliğinde eğlence doruğa çıktı

Süleymanpaşa Belediyesinin kırsal mahallelerde üretilen kültürel ürün ve yerel lezzetlerin tanıtımını yapmak, marka değeri oluşturmak amacıyla hayata geçirilen kırsal mahalle şenliklerinden ikincisi olan Ferhadanlı Karpuz Şenliği, 5-6 Ağustos tarihlerinde Ferhadanlı Mahallesi Şenlik Alanında gerçekleştirildi.

Şenlik, Tekirdağ protokolünün üst düzey temsilcilerinin katılımıyla yapılan açılış töreni ile başladı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in ev sahipliğinde 1. Ferhadanlı Karpuz Şenliği açılış törenine; Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Uzunlar, Şenol Karaküçük, Gökhan Saygı ve Sabri Çınar, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, MHP MYK Üyeleri Murat Turna ve Koray Önsel ile MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Üretürk, Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, esnaf ve meslek odaları başkanları, mahalle muhtarları, çok sayıda basın mensubu ve Ferhadanlı Mahallesi sakinleri ile çevre mahalle, çevre ilçe ve illerden gelen misafirler ilgi gösterdi.

YÜKSEL: “KARPUZUMUZUN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreni, protokol konuşmaları ile devam etti. Ferhadanlı Muhtarı Zeynel Serçe, şenliği düzenleyen Süleymanpaşa Belediyesine, mahallenin ve yerel ürünlerinin tanıtımına yaptığı katkı için teşekkür ederek şenliğe katılan herkese hoş geldiniz dileklerini iletti.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Muhtar Serçe’nin ardından sahneye gelerek konuşmasını yaptı. Yüksel, yerel kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılmasına çok önem verdiklerini ve bu doğrultuda organizasyonlar düzenlediklerini ifade ederek, “Karacakılavuz Keşkek Şenliğimizin ardından Ferhadanlı Karpuz Şenliğimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu şenliğimiz de yıllar içinde gelişerek geleneksel hale gelecek. Ferhadanlı Mahallemizin dillere destan karpuzunun tanıtımı ve marka değerinin oluşturulmasına katkı sağlayacak olan şenliğimizin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, aramızda olan herkese hoş geldiniz diyor ve iyi eğlenceler diliyorum,” diye konuştu. Konuşmasının ardından, Ferhadanlı Muhtarı Zeynel Serçe, Başkan Yüksel’e teşekkür plaketi takdim etti.

Daha sonra sırasıyla Tekirdağ Milletvekilleri Çiğdem Koncagül ve Mustafa Yel konuşmalarını yaparak 1. Ferhadanlı Karpuz Şenliği’nin hayırlara vesile olması dileklerini paylaştılar.

İKRAMLAR, GÖSTERİLER VE MUSTAFA KESER KONSERİ İLK GÜNE DAMGA VURDU

Konuşmaların ardından Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı bünyesinde kurulan Paşa Halk Dansları Topluluğunun halk oyunları gösterisi misafirlerin beğenisine sunuldu. Açılış töreninin ardından, şenliğe katılan binlerce kişiye Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Ferhadanlı Karpuzu, beyaz peynir, lokmadan oluşan ikram tabağı sunuldu. Başkan Yüksel, protokol üyeleri ile birlikte misafirlere ikramda bulunurken şenlik alanında kurulan ve yerel ürünlerin sergilendiği stantları ziyaret etti.

Daha sonra Şenlik Ağası seçimi gerçekleştirildi. Bu yıl Ferhadanlı’da yetiştirilen 16 kilogramlık en büyük karpuz, Şenlik Ağası adaylarının katıldığı açık artırmayla satışa çıkarıldı. Karpuza en yüksek fiyatı veren Ferhadanlı Mahallesi sakinlerinden Mustafa Bahar, Karpuz Ağası seçildi.

Şenliğe renk katan etkinliklerden biri de Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonunun (AGAFED) Yönetim Kurulu üyelerinin açtığı stantta karpuzdan elde edilen farklı lezzetlerin sunumunun yapılmasıydı. Usta aşçılar, karpuzlu dondurma, karpuz suyu ve karpuz çorbası gibi ilginç ürünler hazırlayarak ikram ettiler.

1. Ferhadanlı Karpuz Şenliği’nin konser ayağı, neşeli ve duygusal türkülerden oluşan repertuarı ile Tekirdağlı sanatçı Engin Işık ve Orkestrası konseri ile başladı. Yaklaşık bir buçuk saatlik konserde Işık, dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Şenliğin ilk gecesinde katılımcıları eğlenceli sahnesi ile coşturan Usta Sanatçı Mustafa Keser, şenliğe büyük coşku kattı. Başkan Yüksel, hareketli şarkıları ve kendine has üslubuyla unutulmaz bir geceye imza atan Keser’e konser sonunda çiçek ve plaket takdim etti.

2. GÜNÜN ETKİNLİĞİ KARPUZ YEME YARIŞMASI OLDU

Ferhadanlı Karpuz Şenliği’nin ikinci gününde de ikramlar devam etti. Ayrıca şenliğin iki günü boyunca çocuklar için sosis balon, yüz boyama, survivor parkuru, şişme oyun grupları gibi eğlenceli aktiviteler de yer aldı.

Şenliğin son günü sahne etkinlikleri Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı öğrencilerinin halk oyunu gösterisi ile başladı. Daha sonra renkli görüntülere sahne olan Karpuz Yeme Yarışması düzenlendi. Yarışmada birinciye ödül olarak çeyrek, ikinciye ise gram altın hediye edilirken, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in talimatı ile yarışmaya katılan tüm yarışmacılar üçüncü ilan edilerek yarım gram altınla ödüllendirildi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan yerel sanatçılar şenlik alanını dolduran misafirlere eğlence dolu bir şenlik gecesi armağan ettiler. Tekirdağlı klarnet üstadı Ümit Satılmış ve Orkestrası, sevilen Trakya türküleri ve oyun havaları ile şenlik alanını hareketlendirirken, daha sonra sahneye gelen Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Şefi Salih Demirci, keyifli sahnesi ile katılımcıları eğlendirdi.

İki gün boyunca binlerce misafirin Ferhadanlı Mahallesi’ne akın ettiği Karpuz Şenliği, akıllarda renkli görüntüler ve keyifli anılar bırakarak sona erdi.

BAŞKAN YÜKSEL EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Şenlikle ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz şenlikte bizleri yalnız bırakmayan kıymetli milletvekillerimize, siyasi partilerimizin temsilcilerine, oda ve sivil toplum kuruluşlarımızın başkanlarına ve yönetimlerine, hemşehrilerimize, sanatçılarımıza ve bu güzel organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Allah, nice güzel günlerde yeniden buluşmayı nasip etsin inşallah,” diye konuştu.

Bu haber Süleymanpaşa Belediyesinin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

 

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Meriç Nehri’nde göçmen ailenin botu alabora oldu: 1 çocuk öldü, 2 çocuk kayıp

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...

Edirne’de kayıp 13 göçmen çocuk bulundu

Gurbet GÖKÇE/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de, İlk Kabul Arda Çocuk...

Edirne’de Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı yapılacak

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE Bisiklet Spor Kulübü...

Çorlu Belediyesinden Okullarda Hayat Kurtaran Eğitim

Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (Çorlu AKE), ilçedeki okullarda...

Tekirdağ’da silah operasyonunda 10 gözaltı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde polisin...

Tekirdağ’da fırtına; ağaç ve telefon direği devrildi

Şenol AKSOY- /TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu ve Saray...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img