Hatay Medeniyetler Korosu, Çorlu’da konser verdi

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Hatay Medeniyetler Korosu’nu Çorlu’da sanatseverlerle buluşturdu. Çorlu Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen konserde, farklı kültürlerin ezgileri barış, kardeşlik ve dayanışma mesajlarıyla aynı sahnede buluştu.

Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen konsere Çorlulular yoğun ilgi gösterdi. Hatay Medeniyetler Korosu, farklı inanç ve kültürlere ait eserleri seslendirerek izleyicilere müzik dolu bir akşam yaşattı. Anadolu’nun ve Trakya’nın kültürel zenginliğini yansıtan ezgiler, konser boyunca izleyicilerden büyük beğeni aldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer de programa katılarak konserin ardından Hatay Medeniyetler Korosu’nun solistine çiçek takdim etti.

Programda konuşan Yüceer, Hatay Medeniyetler Korosu’nu Çorlu’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Emeğin, kardeşliğin, dayanışmanın ve dostluğun kenti Çorlu’muzda, Tekirdağ’ımızda sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Anadolu’muzun ve Trakya’mızın zengin kültürel mirasını, birlik ve beraberlik duygusunu ezgileriniz, türküleriniz ve muhteşem sahne performansınızla bizlere yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Bu coğrafyalar yıllarca acılar yaşadı, savaşlar gördü. Bugün Ortadoğu’da yaşananlara hep birlikte tanıklık ediyoruz. Böyle bir ortamda barışın ve kardeşliğin dilini müzikle, türkülerle anlatmak çok kıymetli. Siz de bunu bu akşam çok güzel anlattınız. Ayaklarınıza, yüreğinize ve emeğinize sağlık” ifadelerini kullandı.

Konser, Hatay Medeniyetler Korosu’nun barış, kardeşlik ve dayanışma duygularını ezgilerle buluşturan performansıyla sona erdi. (Haber Merkezi)

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

TESKİ’Yİ YASA BOĞAN ÖLÜM! ALİ TUNA HAYATINI KAYBETTİ Tekirdağ Su...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Meriç Nehri’nde göçmen ailenin botu alabora oldu: 1 çocuk öldü, 2 çocuk kayıp

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...

Edirne’de kayıp 13 göçmen çocuk bulundu

Gurbet GÖKÇE/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de, İlk Kabul Arda Çocuk...

Edirne’de Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı yapılacak

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE Bisiklet Spor Kulübü...

Çorlu Belediyesinden Okullarda Hayat Kurtaran Eğitim

Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (Çorlu AKE), ilçedeki okullarda...

Tekirdağ’da silah operasyonunda 10 gözaltı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde polisin...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img