Edirne

Edirne’de üretilen 2 milyon 324 bin yavru sazan bölge illerine gönderildi

/İPSALA(Edirne),(Haber Merkezi)-EDİRNE’nin İpsala ilçesindeki Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda üretilen 2 milyon 324 bin 500 yavru sazan balığı, göl ve göletlere bırakılmak üzere Tekirdağ, Kırklareli ile Bursa’ya gönderildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ‘2026 yılı balıklandırma programı’ kapsamında, İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda yetiştirilen yavru sazan balıkları, bölge illerindeki göl ve göletlere bırakılmak üzere gönderilmeye devam ediyor. Su ürünleri kaynaklarının geliştirilmesi, balık stoklarının desteklenmesi ve sürdürülebilir balıkçılığın güçlendirilmesi amacıyla yürütülen program kapsamında, İpsala’daki üretim istasyonunda yetiştirilen toplam 2 milyon 324 bin 500 yavru sazan balığı, Bursa, Kırklareli ve Tekirdağ’a gönderildi. Dağıtım kapsamında Bursa’ya 1 milyon 21 bin, Kırklareli’ne 700 bin ve Tekirdağ’a 603 bin 500 adet yavru sazan ulaştırıldı.

Balıklandırma çalışmalarıyla, iç sulardaki balık popülasyonlarının desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının verimli şekilde değerlendirilmesi ve gelecek dönemlerde sürdürülebilir balıkçılığa katkı sağlanması hedefleniyor. Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, su ürünleri kaynaklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceği belirtilerek, ‘2026 yılı balıklandırma programı’ kapsamında Edirne ve komşu illerdeki göl ve göletlerde de önümüzdeki süreçte balıklandırma çalışmalarının devam edeceği bildirildi. İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda yetiştirilen yavru sazanların farklı illerdeki su kaynaklarıyla buluşturulmasıyla, hem balık stoklarının güçlendirilmesine hem de su ürünleri kaynaklarının gelecek nesillere sürdürülebilir şekilde aktarılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu