MALKARALI ÜRETİCİLERE SALÇA MAKİNESİ DAĞITIMI YAPILDI

MALKARALI ÜRETİCİLERE SALÇA MAKİNESİ DAĞITIMI YAPILDI

12/08/2024 16:43:39

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, tarımsal üretimi ve üreticileri desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu proje kapsamında Salça Makinesi ve Karıştırma Kazanı Dağıtım Töreni, Malkara ilçesinde geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi. Böylelikle üretici kooperatiflerinin talepleri doğrultusunda başlatılan makine ve ekipman desteği halkasına bir yenisini daha eklendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ulaş Ay, proje ile ilgili ayrıntılı bilgiler paylaştı.

 

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER: “HER ZAMAN ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Salça Makinesi dağıtım töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, büyükşehir olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirterek, “Bugün Malkara ilçemizde üreticilerimize dağıtacağımız salça makinelerinin teslim töreninde bir aradayız. Üretmek isteyen, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sunmak isteyen tüm üreticilerimizin her zaman yanında olacağımızın sözünü veriyorum. Gıda ve Tarım A.Ş’yi kurarak, kaynaklarımızı çoğaltarak Et ve Süt ürünleri İşleme Tesisi’ni hizmete sunacağız. Yem fabrikası olan tek büyükşehir belediyesiyiz; bunun gururunu yaşıyoruz. Kapasitemizi artırdığımız gibi oraya giren yem ürün olarak Halk Et, Halk Süt, Halk Ekmek projelerimizle, kent lokantalarımızla, kent marketlerimizle üreticilerimizden aldığımız sütü, unu, bütün ürünleri marketlerimizde ve lokantalarımızda sizlerle buluşturmak istiyoruz. Önümüzdeki haftalarda kent lokantalarımızın sayısını artırarak sizlere hizmet edeceğimizin müjdesini vermek istiyorum. Tekirdağ’ımız yüzde 66 tarım arazisi olan, tarımda en önde gelen illerden biri durumunda. Hayata geçireceğimiz proje ve desteklerimizle üreticilerimizin ve çiftçilerimizin yaşadığı zorlukları azaltmayı hedefliyoruz. Bize olan güven ve desteğiniz için her birinize yürekten teşekkür ediyorum. Tekirdağ halkının bütçesine de hanesine de destek olmaya, değer katmaya devam edeceğiz. Hepimize hayırlı uğurlu ve bereketli olsun.” dedi.

Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Mehmet Özmen, Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk ve Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun da birer konuşma yaparak, her zaman üreticinin yanında olan Başkan Dr. Candan Yüceer’e teşekkür ettiler ve salça makinelerinin hayırlı olması temennisinde bulundular. 

Konuşmaların ardından toplamda 12 adet salça makinesi ve 24 adet karıştırma kazanı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi temsilcilerine teslim edildi.

 

İLÇELERDE TOPLAM 18 ADET SALÇA MAKİNESİ DAĞITILACAK

Proje ile alınan 18 adet salça makinesi ve 36 adet karıştırma kazanının maliyeti KDV dâhil 1.277.856 TL’dir.  

Proje tutarının % 70’lik kısmı olan 894.499,20 TL’si Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, % 30’luk kısmı olan 383.356,80 TL’si S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği’ne üye kalkınma kooperatifleri tarafından karşılandı.

Proje ile Saray ilçesinde 1 adet, Şarköy İlçesinde 5 adet ve Malkara ilçesinde 12 adet salça makinesi ve her birine ikişer adet olmak üzere toplam 36 adet karıştırma kazanı dağıtımı gerçekleştirilmiş olacak.

Bu haber Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Meriç Nehri’nde göçmen ailenin botu alabora oldu: 1 çocuk öldü, 2 çocuk kayıp

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...

Edirne’de kayıp 13 göçmen çocuk bulundu

Gurbet GÖKÇE/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de, İlk Kabul Arda Çocuk...

Edirne’de Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı yapılacak

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE Bisiklet Spor Kulübü...

Çorlu Belediyesinden Okullarda Hayat Kurtaran Eğitim

Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (Çorlu AKE), ilçedeki okullarda...

Tekirdağ’da silah operasyonunda 10 gözaltı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde polisin...

Tekirdağ’da fırtına; ağaç ve telefon direği devrildi

Şenol AKSOY- /TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu ve Saray...

Marmaraereğlisi’nde ortaokula görsel sanatlar ile akıl ve zeka oyunları atölyesi kuruldu

Şafak TAŞOYAR/MARMARAEREĞLİSİ(Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Marmaraereğlisi ilçesi 75'inci Yıl...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img