Sokak hayvanlarını korurken saldırıya uğradı

Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (KE-HAYKO) Başkanı Sevinç Cebeci (58), köpekleri kovalayan komşusu A.S. (48) adlı kadını uyardığı için saldırıya uğradı. Darp raporu alıp, şikayetçi olan Cebeci, “Köpeklerin darbedildiğini gördüm. O sırada kendim de darbedildim. Bizim amacımız; sokaktaki hayvanları korumak. Sokaktaki hayvanları insanlardan korur hale geldik” dedi.
Olay, dün saat 18.00 sıralarında Aşağı Zaferiye Mahallesi Alaattin Önen Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; A.S., kendisine ait köpeği rahatsız ettiği için diğer köpeklere taş atıp, kovaladı. Bu sırada durumu fark eden KE-HAYKO Başkanı Sevinç Cebeci, A.S.’ye tepki gösterdi. A.S. de Cebeci’ye tehdit ve hakarette bulunup, saldırdı. Cebeci’nin boğazını sıkıp, kollarını tırmalayıp, el parmaklarını büken A.S., komşuların araya girmesi ile uzaklaştı. İhbar sonrası gözaltına alınan A.S., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
‘ARTIK BU SON BULMALI’
Bir kadının, bir kadına şiddet uyguladığını belirten Sevinç Cebeci, “Her canlıya şiddeti kınıyoruz ama bir kadının, bir kadına şiddetini daha çok kınıyorum. Sokak hayvanlarını korumak adına besleme yaparken onlara şiddeti engellemek adına çıktığımda darp edildi. Şikayetçi ve davacı oldum. Emniyete ifademizi verdik. Hukuki süreç başladı. Mahkemenin sonuçlanması ve adaletin yerini bulmasını temenni ediyorum. Artık bu son bulmalı. Darp edilmemeliyiz. Bize destek olunmalı. Bu canların yaşam alanlarına saygı duyuyoruz. Bizim duyduğumuz kadar diğer insanların da saygı duymasını istiyoruz. Onların gidecek yerleri yok. Suyunu koyuyoruz, mamasını veriyoruz. Şimdiye kadar burada hiçbir köpek, insana saldırmadı. Eğer bir saldırı olursa da Keşan Belediyesi bu köpeği alarak, barınakta rehabilite ediyor” dedi.
‘KENDİMİ ZOR KURTARDIM’
Kendisine yapılan saldırıyı anlatan Cebeci, “Sokakta köpeklerin havladığını duydum. Evimden sokağa fırladım. Köpeklerin darbedildiğini gördüm. O sırada kendim de darp edildim. Bizim amacımız; sokaktaki hayvanları korumak. Sokaktaki hayvanları insanlardan korur hale geldik. Hiçbir insan darbedilmeyi ve hakarete uğramayı hak etmiyor. Bu konuda bütün dostlarımdan yanımda olmalarını ve destek vermelerini istiyorum. Birdenbire boğazıma sarıldı. Üzerime saldırdı. Ellerimi, parmaklarımı büktü. Kollarımı tırmaladı. Kendimi zor kurtardım. Hakaret ve tehditte bulundu. Böyle bir şey yapacağını hiç düşünmedim” diye konuştu.
Cebeci, saldırının kendisini yıldıramayacağını, sokak hayvanlarını korumaya ve ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğini söyledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Tekirdağ’da silah operasyonunda 10 gözaltı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde polisin...

Tekirdağ’da fırtına; ağaç ve telefon direği devrildi

Şenol AKSOY- /TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu ve Saray...

Marmaraereğlisi’nde ortaokula görsel sanatlar ile akıl ve zeka oyunları atölyesi kuruldu

Şafak TAŞOYAR/MARMARAEREĞLİSİ(Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Marmaraereğlisi ilçesi 75'inci Yıl...

JASAT’ın yakaladığı uyuşturucu satışı yapan şüpheli tutuklandı

Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesinde jandarmanın uyuşturucu...

Cezaevine uyuşturucuyla girmeye çalışan hükümlü tutuklandı

KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ’nde açık ceza infaz kurumuna uyuşturucu...

Kırklareli’de 6 milyon liralık dolandırıcılık şüphelisi tutuklandı

Vahit İŞBAŞARAN/ KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ'de kendisini polis olarak...

Ağına 350 kiloluk ‘boz camgöz’ türü köpek balığı takıldı

/ENEZ (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE’nin Saros Körfezi’ne kıyısı...

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde meme kanseri farkındalığı konferansı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE İl Emniyet Müdürlüğü'nde,...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img