Zabıtanın Dikkati Olası Faciayı Önledi

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin devriye görevleri sırasında Havuzlar Mahallesi’ndeki boş arazide başlayan yangını erken fark ederek olası bir facianın önüne geçti. Ekiplerin ilk müdahalesi ve itfaiyenin hızlı çalışmasıyla yangın büyümeden söndürüldü.

Çorlu’da devriye görevini sürdüren Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Havuzlar Mahallesi’nde bulunan otluk ve boş arazide henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını fark etti. Kuru otların ve rüzgârın etkisiyle kıvılcımların hızla yayılma eğilimi gösterdiği anlarda zabıta ekipleri, büyük bir soğukkanlılıkla harekete geçti.

İlk Müdahale Zabıtadan Geldi

Yangını görür görmez durumu vakit kaybetmeden İtfaiye ekiplerine bildiren zabıta personeli, aynı zamanda çevre güvenliğini alarak ellerindeki imkânlarla yangına ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Ekiplerin bu hızlı ve yerinde refleksi, alevlerin çevredeki yerleşim yerlerine ve araçlara sıçrama riskini ciddi ölçüde azalttı.

İtfaiye ve Zabıta İş Birliğiyle Yangın Söndürüldü

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine intikal eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yoğun çabalar sonucunda yangını, çevredeki binalara ve ağaçlık alanlara sirayet etmeden tamamen kontrol altına alarak söndürdü ve ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

Herhangi Bir Can ve Mal Kaybı Yaşanmadı

Büyük bir faciadan dönülen olayda, ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde herhangi bir can kaybı, yaralanma ya da ciddi bir maddi zarar yaşanmadı.

Çorlu Belediyesi yetkilileri, vatandaşların huzur ve güvenliği için 7/24 görev başında olan Zabıta Müdürlüğü personeline sergiledikleri dikkat ve özverili çalışmadan dolayı teşekkür ederken özellikle yaz aylarında vatandaşları boş arazilerde ve otluk alanlarda yangın riskine karşı daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti.

Bu haber Çorlu Belediyesi’nin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Kadınlardan ‘Meme kanserinin farkındayız, birlikte daha güçlüyüz’ mesajı

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de '1-31 Ekim Meme Kanseri...

Edirne’de Eylül’de 632 konut satışı yapıldı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK)...

Çevre gönüllüsü lise öğrencisi Aras’a örnek davranışından dolayı plaket

/KEŞAN(Edirne),(Haber Merkezi)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde, ‘Keşan tertemiz olana kadar...

Edirne’de anız yakan 11 kişiye işlem yapıldı

/İPSALA (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE’nin İpsala ilçesinde çeltik...

35 Şehir, 13 Ülkeden 1.854 Katılımcıyla Çorlu´da Maraton Heyecanı Başlıyor

Çorlu, 18 Ekim 2026 Pazar günü ilk kez düzenlenecek...

‘Tekirdağ’ın kuvvetli yağış ve fırtınalara karşı direnci güçlendirildi’

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ’nin son iki...

18 ilde 433 milyon liralık ‘kapora’ dolandırıcılığı operasyonu; 32 gözaltı

/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ merkezli 18 ilde, internet...

Tekirdağ’da dolandırıcılık operasyonunda 2 tutuklama

-Şenol AKSOY/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Saray ilçesinde telefonla...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img