Türkiye’de tatillerini tamamlayan gurbetçilerin, dönüş yolculuğu başladı

Umut IŞIK/EDİRNE, (DHA)- AVRUPA’nın çeşitli ülkelerinden geldikleri ana vatanda tatilleri sona eren gurbetçilerin dönüş yolculuğu başladı. Türkiye’den çıkışta son durak noktası olan, Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda uzun araç kuyrukları oluşturan gurbetçiler, ana vatandan ayrılmanın hüznünü yaşadıklarını belirtti.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerden yola çıkan gurbetçilerin, 15 Haziran itibarıyla tatillerini geçirmek üzere anavatan Türkiye’ye gelişleri başladı. 1 Temmuz’da Edirne’deki Yunanistan ve Bulgaristan’a açılan sınır kapılarında yurda girişte yoğunluk oluşturan gurbetçiler, 4 haftalık tatillerini tamamlayıp dönüşe geçti. Edirne’den Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda uzun araç kuyrukları oluşturan gurbetçiler, ana vatandan ayrılmanın hüznünü yaşadı.

‘BOYNUMUZ BÜKÜK GİDİYORUZ’

Türkiye’de 4 haftalık iznini tamamlayıp Almanya’ya dönüşe geçen Dursun Kurşun, “İznimizin dördüncü haftası bitti, şimdi boynumuz bükük gidiyoruz. Gülerek geliyorsun, ağlayarak gidiyoruz kısacası. Ailemizi ziyaret ettik, biraz gezdik, hepsi bu. Şu an gerçekten kötü hissediyorum dönüş başladığı için ama yapacak bir şey yok” dedi.

Almanya’ya dönen Melek Şişman da “3 haftalığına geldik. Tatilimizi yaptık, dönüyoruz. Çok üzüntülüyüz tatilimiz bittiği ve ailemizi bıraktığımız için. Türkiye’mizi bir daha yani seneye mi görürüz artık bilmiyoruz. Hep gurbetteyiz işte böyle özlemlerle devam ediyoruz” diye konuştu.

‘GELECEK SENEYİ İPLE ÇEKECEĞİZ’

Almanya’ya dönen Volkan Çiftçi hem üzüntü hem de mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Yıllık izni tamamladık, Almanya’ya dönüyoruz. Aslında hem üzgünüz hem de bir yandan mutluyuz. Aile ziyareti yaptık, gezdik, tatil yaptık. Şimdi artık dönüyoruz. Bir üzüntü var, bir burukluk var ama her zamanki gibi 11 ay beklediğimiz tatili yapıp geri dönüşe geçiyoruz. Artık gelecek seneyi iple çekeceğiz” ifadelerini kullandı. (DHA)

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı; 1 ölü, 3 yaralı

-Murat YAYIN/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Şarköy ilçesinde, 2...

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TIR sürücülerinden 5 saatlik eylem

Olgay GÜLER- / EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de uluslararası...

Polis takibiyle üzerindeki korsede tabancayla yakalanan alkollü sürücüye 250 bin lira ceza

/ UZUNKÖPRÜ(Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde uygulama...

Osmangazi’nin sosyal belediyecilik hizmetlerine uluslararası ilgi

Murat ÇOBANGİL/ BURSA, (Haber Merkezi)- RUSYA Federasyonu’na bağlı Tataristan...

Yıldırım’da parklara kış bakımı

Özgül ATABEY/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA’da Yıldırım Belediyesi, kış...

İnegöl Belediyesi’nde personele yapay zeka eğitimi düzenlendi

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),(Haber Merkezi)- İNEGÖL Belediyesi’nde personelinin dijital...

Ekskavatörle geri dönüşüm malzemeleri arasında sıkışıp ölen iş yeri sahibi toprağa verildi

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL, (Bursa), (Haber Merkezi)- BURSA'nın İnegöl ilçesindeki geri...

Nilüfer’de bin 749 öğrenci Cumhuriyet için koştu

Gökhan ÖZHAN/BURSA, (Haber Merkezi)-BURSA’da Nilüfer Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 103’üncü yılı...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img