TFF 3’üncü lig ekibi Edirnespor’da yönetim, kulübü kayyuma devretme kararı aldı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- 3’üncü lig ekiplerinden Edirnespor’da yönetim, sezon öncesi anlaştıkları teknik ekip ve futbolculara imzaları attıracak maddi olanakları sağlayamadıkları gerekçesiyle, kulübü kayyuma devretme kararı aldıklarını açıkladı.Edirne’nin profesyonel futbol liglerindeki tek temsilcisi Edirnespor, maddi olanaksızlıklar nedeniyle 2025-2026 sezonu öncesi hazırlıklara başlayamadı. 2020 yılında, 18 yıl sonra profesyonel lig hasretine son vererek 3’üncü lige çıkan sarı-kırmızılı ekipte yönetim, sezon öncesi anlaşmaya vardıkları teknik ekip ve futbolculara resmi imzaları attıracak maddi olanakları sağlayamadıklarını, sponsor görüşmelerinin de sonuçsuz kaldığını açıkladı. Kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Edirnespor’u kayyuma devretme kararı alındığı belirtildi.

‘MADDİ OLANAKLARI SAĞLAYAMADIK’

Kentte 60 yıllık geçmişe sahip Edirnespor’un, tarihinin en zorlu dönemlerinden geçtiği belirtilen açıklamada, “Şehrimizin 60 yıllık çınarı, Edirne’nin en büyük değeri ve gururu olan Edirnespor’umuz ne yazık ki tarihinin en zorlu dönemlerinden birinden geçmektedir. Geçtiğimiz hafta yaptığımız açıklamayla, kulübümüze kalıcı gelir sağlayacak projeler konusunda umut verici adımlar attığımızı belirtmiş, şehir yöneticilerimizle yaptığımız görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade etmiştik. Ancak üzülerek belirtmek isteriz ki bu süreçten somut bir sonuç alamadık. Liglerin başlamasına yalnızca birkaç hafta kala, büyük umutlarla anlaşmaya vardığımız teknik ekip ve futbolcularımıza resmi imzaları attıracak maddi olanakları sağlayamadık. Sponsor görüşmelerimiz sonuçsuz kaldı; isim hakkı, reklam ve destek taleplerimize ise henüz hiçbir kurum ya da kuruluş elini taşın altına koymadı” denildi.

‘KAYYUMA DEVRETME KARARI ALMAK ZORUNDA KALDIK’

Edirnespor’un lig öncesi sahaya çıkamayan tek takım konumuna geldiğine yer verilen açıklamada, “Bugün, maalesef bir ilki yaşıyoruz: Edirnespor, lig öncesi sahaya çıkamayan tek takım konumuna gelmiştir. Bu sadece bir spor kulübünün yaşadığı kriz değil, Edirne’nin adının, onurunun, marka değerinin zedelenmesidir. Edirnespor sahaya çıkamıyorsa, bu sadece Edirne’nin futbol sahasında değil, vicdanlarda da bir yenilgi demektir. Bu sebeple yönetim kurulu olarak, tüm çabalarımıza rağmen kulübümüzü ayakta tutacak desteği bulamadığımız için Edirnespor’u kayyuma devretme kararı almak zorunda kaldık. Bu, kolay verilmiş bir karar değildir. Bu, bir isyanın, bir sessiz çığlığın sonucudur” ifadeleri kullanıldı.

FOTOĞRAFLI

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Osmangazi’nin sosyal belediyecilik hizmetlerine uluslararası ilgi

Murat ÇOBANGİL/ BURSA, (Haber Merkezi)- RUSYA Federasyonu’na bağlı Tataristan...

Yıldırım’da parklara kış bakımı

Özgül ATABEY/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA’da Yıldırım Belediyesi, kış...

İnegöl Belediyesi’nde personele yapay zeka eğitimi düzenlendi

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),(Haber Merkezi)- İNEGÖL Belediyesi’nde personelinin dijital...

Ekskavatörle geri dönüşüm malzemeleri arasında sıkışıp ölen iş yeri sahibi toprağa verildi

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL, (Bursa), (Haber Merkezi)- BURSA'nın İnegöl ilçesindeki geri...

Nilüfer’de bin 749 öğrenci Cumhuriyet için koştu

Gökhan ÖZHAN/BURSA, (Haber Merkezi)-BURSA’da Nilüfer Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 103’üncü yılı...

Çorlu’da 5 Bin 664 Motosiklet Sürücüsüne Ceza Kesildi

Çorlu’da motosiklet denetimlerinde 5 bin 664 sürücüye ceza kesildi Çorlu’da...

‘Uluslararası Balkan Ressamları Sanat Buluşması’ Edirne’de başladı

Olgay GÜLER- /EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de, Türkiye, Azerbaycan ve...

Durdurulan araçta 7 kaçak göçmen yakalandı, 2 organizatör tutuklandı

/MERİÇ(Edirne),(Haber Merkezi)-EDİRNE'nin Meriç ilçesinde yasa dışı yollarla Avrupa...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img