Tekirdağ’da hemşehri dernekleri iftarında ‘birlik, beraberlik, kardeşlik’ mesajı

/ TEKİRDAĞ,(Haber Merkezi)-TEKİRDAĞ Çorlu–Ergene Hemşehri Dernekleri Platformu, ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen geniş katılımlı iftar programında bir araya geldi. Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarının verildiği programda, farklı şehirlerden ve kültürlerden gelen dernek temsilcileri aynı sofrada buluştu.

Düzenlenen iftar programına Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un izinli olması nedeniyle vekaleten belediye meclis üyesi Ramazan Sezer katıldı. Programa ayrıca Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Mustafa Doğan, AK Parti geçmiş dönem milletvekillerinden Metin Akgün, Belediye Başkan Yardımcısı Doğukan Dağ ile Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve DEM Parti ilçe başkanları ve yöneticileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda iş insanı katılım sağladı. Yoğun katılımın olduğu programda davetliler ramazanın manevi atmosferinde aynı sofrayı paylaşarak dayanışma ve kardeşlik mesajı verdi.

Programda platform adına konuşan Çorlu Sinoplular Derneği Başkanı ve iş insanı Yusuf Gümüş, hemşehri derneklerinin yıllardır Çorlu ve Ergene’de sosyal dayanışmayı güçlendirdiğini belirterek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Türkiye’de oluşan kardeşlik iklimine dikkat çeken Gümüş, “Kıymetli misafirlerimiz, biz hemşeri derneklerimizle bu güzel kadim şehrimizde, Tekirdağ’ımızda, Çorlu’muzda, Ergene’mizde kardeşhane bir şekilde huzur içerisinde gönül sofrasında her zaman bir araya geliyorduk. Oluşumda desteklerini esirgemeyen Saral Sarıalioğlu başkanıma çok teşekkür ediyorum. Ülkemizde çok güzel bir barış süreci var, ülkemizde bir kardeşlik ekibi var. Bu kardeşlik ekibi olduğu bir yerde biz zaten Çorlu ve Tekirdağ’da kardeşhane bir şekilde gerek cemiyet hayatında, gerek ticaret hayatında, gerek siyasi hayatta hep beraber dostluk içerisinde, bir beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Bu şehirde dernek başkanlarımız dedi ki böyle güzel ülkemizin güzel ikliminde, mübarek ramazan ayında iftar sofrasında hep beraber bir araya gelelim. Kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna, Kuzey Makedonya’sından Balkan göçmenleri dernek federasyonumuza özellikle onlara da teşekkür ediyorum. Onlar da burada bizim konuğumuz. Bütün platformdaki tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

‘Meydan Kadınların’ Dayanışma Pazarı 21’inci kez kuruldu

Aydın AKALIN/BURSA, (Haber Merkezi)-BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin kadınların ekonomik ve...

18 yaşındaki Emre’yi öldüren şüpheli: Bir anlık öfkeyle elimdeki bıçağı salladım (3)

1 KİŞİ TUTUKLANDI, 7 KİŞİ SERBESTBursa'nın İnegöl ilçesinde çıkan...

Bursa’da düzenlenen pilav etkinliğinde 100 kişi rahatsızlandı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(Bursa), (Haber Merkezi)- BURSA’nın İnegöl ilçesinde düzenlenen...

Gelibolu Maratonu’nda start verildi

Nazif Cemhan ŞEN-Cihan BAYRALI/ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)- ÇANAKKALE Savaşları'nın yaşandığı...

Çanakkale Boğazı’nda sürüklenen tekne kurtarıldı

Nazif Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)- ÇANAKKALE Boğazı'nda makine arızası...

Gelibolu Maratonu’nda start verildi (2)

KAZANANLAR BELLİ OLDUÇanakkale'de bu yıl 11’incisi düzenlenen Gelibolu Maratonu’nda...

Kırklareli’de ilaç fabrikasında yangın

Mehmet YİRUN-Şenol AKSOY/KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ'nin Vize ilçesinde, ilaç...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img