Tekirdağ’da 11 ilçenin şoförler odası başkanları, UKOME kararlarını protesto etti | Çorlu’da Haber

Abdullah YALÇIN / TEKİRDAĞ, (DHA)- TEKİRDAĞ’da 11 ilçenin şoförler odaları başkanları tarafından, Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, yolcular için yüzde 25 zam yapılıp öğrenci ücretlerine zam yapılmamasına yönelik alınan karar protesto edildi.

Tekirdağ’da 11 ilçenin şoförler odası başkanları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan UKOME kararlarını protesto için basın açıklaması yaptı. Hüseyin Pehlivan Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında UKOME toplantısında, yalnızca yolcular için yüzde 25 zam kararı alınıp, öğrenci ücretlerine hiç zam yapılmamasına tepki gösterildi. Açıklamada konuşan Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan, yaklaşık 6 aydır toplanmayan UKOME’nin 1 hafta içinde 2 kez toplandığını, ancak bu toplantıların da hayal kırıklığıyla sonlandığını söyledi. Turan, “Esnafın vatandaşı taşıyarak elde etmiş olduğu gelirden Büyükşehir Belediyesinin hiç bir emeği ve gideri olmadan vadilatör sisteminden yüzde 6 komisyon keserek ve süresiz olarak dünyada görülmemiş bir şekilde gelir elde etmektedir. Örneğin yılda sadece 1 araçtan 110 bin lira kazanç elde etmektedir. Siz varın 11 ilçede kaç esnaf vardır” dedi.

‘ESNAFI MAĞDUR EDİYORLAR’

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin oda başkanlarına yaklaşımlarını eleştiren Turan, “Bizler esnaf temsilcisi, oda başkanları olarak Türkiye’de 30 büyükşehirde 30 UKOME başkanından 1’i olan daire başkanımız esnaf adına anlatılan ve izah edilen kararlarda fütursuzca davranarak yetki bende değil genel sekreterde, genel sekreter bende değil sekreter yardımcısında, yardımcı bende değil büyükşehir belediye başkanında deyip topu taca atarak esnaf temsilcilerini koridorlarda gezdirerek, kapı önünde başka, kapı arkasında başka, UKOME’de başka şekilde sözler vererek esnafı mağdur etmektedirler. Zabıtalar fütursuzca esnafımıza cezalar yazarak ekonomik sıkıntı içinde yaşayan esnafımızı zor durumda bırakmaktadır. Bu cezalar nedeniyle minibüs hatlarıyla beraber plakalarımız iptal olmaktadır” diye konuştu.

‘YÜZDE 62 ORANINDA ZAM TALEBİNDE BULUNDUK’

Çorlu Şoförler Odası Başkanı Nadir Samancı ise şoför esnafının ekonomik olarak çok zor durumda olduğunu belirterek, “Biz toplantıda, artan maliyetler kapsamında İstanbul, Ankara Büyükşehir belediyeleri ile Çanakkale, Kırklareli ve Edirne illerimizdeki zam oranlarını data haline getirip talepte bulunduk. Yüzde 62 oranında bir zam talebinde bulunduk. Taban fiyatta yüzde 45’e indirilmesini istedik. Ama hiçbir şekilde ne bir adım attılar, ne bir öne geldiler. Belediye başkanının talimatı, ‘yüzde 25 sivile zam verilecek, öğrenciye zam verilmeyecek, öğrenci servisi esnafına zam verilmeyecek’ diye karar alındı“ ifadelerini kullandı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

‘Tekirdağ’ın kuvvetli yağış ve fırtınalara karşı direnci güçlendirildi’

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ’nin son iki...

18 ilde 433 milyon liralık ‘kapora’ dolandırıcılığı operasyonu; 32 gözaltı

/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ merkezli 18 ilde, internet...

Tekirdağ’da dolandırıcılık operasyonunda 2 tutuklama

-Şenol AKSOY/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Saray ilçesinde telefonla...

Metrekareye 20,4 Kilo Yağış Düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) açıkladığı yağış verileri, Çorlu’da etkili...

Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

TESKİ’Yİ YASA BOĞAN ÖLÜM! ALİ TUNA HAYATINI KAYBETTİ Tekirdağ Su...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Nehirde Göçmen Ailenin Botu Alabora Oldu: 1 Çocuk Öldü, 2 Çocuk Kayıp

EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa dışı olarak Yunanistan'a geçmek isteyen...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img