Büyükşehir Belediyesi, Deprem Bölgesi İçin Tüm İmkânlarını Seferber Etti

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 7.7 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından ivedilikle harekete geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde hem arama kurtarma, enkaz kaldırma çalışmalarına destek vermek hem de depremden etkilenen vatandaşların yanında olmak üzere oluşturduğu 27 araç ve 101 kişilik bir ekiple deprem bölgesinde çalışmaya başladı.

BAŞKAN ALBAYRAK: “TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK TÜM İMKÂNLARIMIZI DEPREM BÖLGESİ İÇİN SEFERBER ETMİŞ DURUMDAYIZ”

Her anlamda tam donanımlı bir ekibin bölgeye intikal ettiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Öncelikle başta Kahramanmaraş ve Gaziantep olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Can kayıplarımız var. Milletimizin başı sağolsun. Umarım en az can kaybı ve hasar ile atlatırız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak deprem haberini alır almaz ivedilikle harekete geçtik ve tüm imkânlarımızı bölge halkı için seferber etmiş durumdayız.

Şuan itibariyle 27 araç ve 101 kişiden oluşan tam donanımlı ekibimiz bölgede çalışmalarına başladı. Ekibimiz hem arama kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerine destek verecek hem de depremden etkilenen vatandaşlarımızın moral motivasyonunu üst düzeye çıkarmak ve psikolojik destek vermek için gerekli çalışmaları yapacak.

Vatandaşlarımızın her zaman maddi ve manevi olarak yanlarındayız. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı olarak kurtulan afetzedelere ise acil şifalar diliyorum. Tüm halkımıza geçmiş olsun” dedi.

27 ARAÇ İLE BİRLİKTE 101 KİŞİLİK EKİP DEPREM BÖLGESİNDE

2 Ekskavatör, 3 lowbed (yük aracı ve iş makinesi taşıma aracı), 3 çok maksatlı müdahale aracı, 1 su tankeri, 1 kamyon, 5 minibüs, 2 otobüs, 7 pikap, 2 çift kabin D-max ve 1 ticari binek araç olmak üzere tam donanımlı, kaza kırım araç ve ekipmanlarının yer aldığı toplam 27 araç ve 101 personelden oluşan ekip, deprem bölgesinde arama kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerine destek verecek.

DEPREMZEDELERE PSİKOLOJİK DESTEK DE VERİLECEK

Ayrıca ekip içerisinde yer alan 2 adet sosyal hizmet uzmanı da depremden etkilenen vatandaşlara psikolojik destek verecek ve vatandaşların moral motivasyonunun yükseltilmesi noktasında çalışmalar yapacak.

Bu haber Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Tekirdağ’da dolandırıcılık operasyonunda 2 tutuklama

-Şenol AKSOY/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Saray ilçesinde telefonla...

Metrekareye 20,4 Kilo Yağış Düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) açıkladığı yağış verileri, Çorlu’da etkili...

Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

TESKİ’Yİ YASA BOĞAN ÖLÜM! ALİ TUNA HAYATINI KAYBETTİ Tekirdağ Su...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Nehirde Göçmen Ailenin Botu Alabora Oldu: 1 Çocuk Öldü, 2 Çocuk Kayıp

EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa dışı olarak Yunanistan'a geçmek isteyen...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...

Edirne’de kayıp 13 göçmen çocuk bulundu

Gurbet GÖKÇE/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de, İlk Kabul Arda Çocuk...

Edirne’de Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı yapılacak

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE Bisiklet Spor Kulübü...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img