Pazarkule ve İpsala’da araç ve yolcu giriş-çıkışında yüzde 11’lik artış

Olgay GÜLER-Umut IŞIK/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Valisi Yunus Sezer, “Gümrük kapılarımızdan araç ve yolcu giriş-çıkışında her sene olduğu gibi artarak devam eden bir oran var. Özellikle Yunanistan gümrük kapılarımız Pazarkule ve İpsala’da bir artış var. Geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 24 oranında bir artış vardı. Bu sene de ocak ayında geçen yılın ocak ayına göre yüzde 11 oranında bir artış söz konusu” dedi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte gerçekleştirilen ocak ayı asayiş toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulundu. Sınır kapılarındaki yolcu ile araç giriş-çıkış sayılarını paylaşan Sezer, özellikle Yunanistan’a açılan Pazarkule ve İpsala Sınır kapılarında ocak ayında artış yaşandığını söyledi. Sezer, “Gümrük kapılarımızdan araç ve yolcu giriş-çıkışında her sene olduğu gibi artarak devam eden bir oran var. Özellikle Yunanistan gümrük kapılarımız Pazarkule ve İpsala’da bir artış var. Geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 24 oranında bir artış vardı. Bu sene de ocak ayında, geçen yılın ocak ayına göre yüzde 11 oranında bir artış söz konusu. Keza yine Bulgaristan sınır kapılarımızda da o nispette olmasa bile daha düşük oranda, yüzde 5 oranında bir artış söz konusu. 353 bin 500 araç geçişi var kapılarımızdan ve 900 bin de yolcu giriş ve çıkışı söz konusu. Bu noktada da gümrük personelimiz ve emniyet personelimizle çalışmalarına devam ettiriyorlar” dedi.

‘SINIR HATTINDA DİJİTAL VE GÖRSEL ALTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİK’

Vali Sezer, göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin de sürdüğünü belirterek, “Öncelikle 325 kilometrelik hudut hattı ve bağlantı karakollarının tamamının yol yapım çalışmalarını geçen yıl eylül itibarıyla tamamladık. Yine burada elektro optik kuleler, asansörlü kuleler dahil olmak üzere birçok noktada çalışmalarımızı yapıyoruz. Hedefimiz şudur; sınırda göremeyeceğimiz hiçbir alan, elektronik altyapıyla beraber kamera sistemleriyle beraber göremeyeceğimiz hiçbir alanın kalmaması. Bu noktada da hızlı çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Daha bu sene içerisinde, bu hafta, 14 tane asansörlü kuleyi de tamamladık. 16 nokta ve 107 sabit ve şok uygulama noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Sınırdaki fiziki yol ve hudut yollarının tamamını bitirdik. Şimdi buranın dijital ve görsel altyapısıyla ilgili çalışmalara hız verdik. İnşallah bu sene de bunların büyük bir kısmını tamamlayacağız” diye konuştu.

‘YAKALANAN ORGANİZATÖR SAYISINDA YÜZDE 60 ARTIŞ VAR’

Edirne’den yurt dışına çıkmak isteyen kaçak göçmen sayısında geçen yılın ocak ayına göre yüzde 26 oranında azalış olduğunu kaydeden Sezer, “Bu noktada özellikle şunu belirtmek isterim. Geçen yıl, gelen göçmen trafiği, Edirne’mizin göç rotası olmasından çıkartılmasına yönelik olarak büyük tedbirler alınmıştı. Bunun sonuçlarını gördü. Bu sene tedbirlerimizi daha da arttırarak devam ediyoruz. Yine geçen yılın aynı dönemine göre kendi oranımızı yüzde 26 daha azalttık. Şu anda gelen yasa dışı göçmen trafiğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 bir azalış söz konusu. Biraz bu işi organizatörlere yönelik planlı operasyonlara çok ağırlık verdik. Geçen yıla göre yakaladığımız organizatör sayısında yüzde 60 artış var. Geçen yıl ocak ayında 20 organizatör yakalamışken; bu sene ocak ayı içerisinde 52 organizatör yakalanmış ve adli mercilere bunlar teslim edilmiş durumda. Sınır ili olduğumuz için çeşitli suçlara karışıp, ilimizden yurt dışına gitmeye çalışanlar da var. Bunlarla ilgili olarak da yine ocak ayı içerisinde yapılan çalışmalarımızda 171 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. Bunların 151’i asayiş ve diğer suçlardan, çeşitli suçlardan 20 tanesi de örgüt mensubu olacak şekilde bunları da yakalayarak güvenlik birimlerimiz teslim etmiş durumda” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

‘Tekirdağ’ın kuvvetli yağış ve fırtınalara karşı direnci güçlendirildi’

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ’nin son iki...

18 ilde 433 milyon liralık ‘kapora’ dolandırıcılığı operasyonu; 32 gözaltı

/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ merkezli 18 ilde, internet...

Tekirdağ’da dolandırıcılık operasyonunda 2 tutuklama

-Şenol AKSOY/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Saray ilçesinde telefonla...

Metrekareye 20,4 Kilo Yağış Düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) açıkladığı yağış verileri, Çorlu’da etkili...

Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

TESKİ’Yİ YASA BOĞAN ÖLÜM! ALİ TUNA HAYATINI KAYBETTİ Tekirdağ Su...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Nehirde Göçmen Ailenin Botu Alabora Oldu: 1 Çocuk Öldü, 2 Çocuk Kayıp

EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa dışı olarak Yunanistan'a geçmek isteyen...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img