Ölümü Şüpheli Bulunan Burak’ın Ailesine Taşçı’dan Ziyaret

Selcan Taşçı’dan Burak Oğraş’ın Ailesine Ziyaret: 15 Yıldır İddianame Yok

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, 2011 yılında Antalya’daki stajı sırasında şüpheli şekilde hayatını kaybeden Burak Oğraş’ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette, yıllardır sonuçlanmayan adalet mücadelesi ve dosyada hâlâ iddianame hazırlanamamış olması gündeme geldi. Son dönemde kamuoyuna yansıyan ve Jeffrey Epstein ile bağlantılı belgelerde Antalya’daki bir Rixos Hotels tesisinin adının geçmesi, Burak Oğraş’ın ölümüyle ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Taşçı, Tekirdağ’da yaşayan aileyle yaptığı görüşmenin ardından, yıllardır aydınlatılamayan ölüm dosyasına dikkat çekerek, sürecin kamu vicdanını derinden yaraladığını ifade etti.

Epstein belgeleri sonrası dosya yeniden gündemde

Son dönemde kamuoyuna yansıyan ve Jeffrey Epstein ile bağlantılı belgelerde Antalya’daki bir Rixos Hotels tesisinin adının geçmesi, Burak Oğraş’ın ölümüyle ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Taşçı, ziyaret sırasında ailenin yıllardır sürdürdüğü adalet arayışını dinlediğini belirterek, bazı davaların ancak uzun yıllar sonra iddianameye kavuşabildiğini hatırlattı.

Bu kapsamda, suikasta kurban giden akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun dosyasının ölümünden 20 yıl sonra iddianameye dönüşmesini örnek gösterdi.

Ancak Oğraş dosyasında aradan geçen 15 yıla rağmen iddianamenin hâlâ hazırlanamadığını vurguladı.

Şüpheli ölümün ayrıntıları

Tekirdağ’da Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde eğitim gören Burak Oğraş, 2011 yılında yaz dönemi zorunlu stajı için Antalya’ya gitmişti.

Stajının bitmesine 15 gün kala, 9 Eylül 2011 sabahı, stajyer öğrencilerin kaldığı otele yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıktaki bir pansiyonun boş havuzunda ölü bulundu.

Oğraş’ın cep telefonu olay yerinde bulunamazken, ölüm kayıtlara “şüpheli ölüm” olarak geçti. Adli Tıp Kurumu raporlarında ise vücudunda darp izleri ve kırıklar bulunduğu belirtildi.

Ailenin adalet mücadelesi sürüyor

Ziyaret sırasında baba Murat Oğraş ile görüşen Taşçı, yıllardır sonuç alınamayan soruşturmanın hem aile hem de kamuoyu açısından ciddi soru işaretleri barındırdığını ifade etti.

Oğraş’ın ölümüne ilişkin dosyada iddianamenin hâlâ hazırlanamamış olması, olayın üzerinden geçen uzun yıllara rağmen sürecin neden ilerlemediği sorusunu gündemde tutmaya devam ediyor.

Aile ise 15 yıldır adalet arayışını sürdürürken, kamuoyunda dosyanın aydınlatılması yönündeki beklenti her geçen gün artıyor.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

‘Meydan Kadınların’ Dayanışma Pazarı 21’inci kez kuruldu

Aydın AKALIN/BURSA, (Haber Merkezi)-BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin kadınların ekonomik ve...

18 yaşındaki Emre’yi öldüren şüpheli: Bir anlık öfkeyle elimdeki bıçağı salladım (3)

1 KİŞİ TUTUKLANDI, 7 KİŞİ SERBESTBursa'nın İnegöl ilçesinde çıkan...

Bursa’da düzenlenen pilav etkinliğinde 100 kişi rahatsızlandı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(Bursa), (Haber Merkezi)- BURSA’nın İnegöl ilçesinde düzenlenen...

Gelibolu Maratonu’nda start verildi

Nazif Cemhan ŞEN-Cihan BAYRALI/ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)- ÇANAKKALE Savaşları'nın yaşandığı...

Çanakkale Boğazı’nda sürüklenen tekne kurtarıldı

Nazif Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)- ÇANAKKALE Boğazı'nda makine arızası...

Gelibolu Maratonu’nda start verildi (2)

KAZANANLAR BELLİ OLDUÇanakkale'de bu yıl 11’incisi düzenlenen Gelibolu Maratonu’nda...

Kırklareli’de ilaç fabrikasında yangın

Mehmet YİRUN-Şenol AKSOY/KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ'nin Vize ilçesinde, ilaç...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img