NKÜ’nün Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan projesi ihale aşamasına geldi

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), merkez kampüs içerisinde inşa edilecek ve sahip olduğu güvenlik donanımlarıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ‘Sağlık ve Spor Bilimleri Derslik Binası’ projesi ihale aşamasına geldi.

NKÜ’de çok sayıda akademik birimi tek bir çatı altında toplayarak verimliliğin arttırılmasının hedeflendiği, 8 bin metrekare kapalı alana sahip olacak modern binada; Sosyal Bilimler, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri ve Veterinerlik Fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yer alacak. Deprem ve yangın güvenliğinde devrim niteliğinde sistemler binayı Türkiye’deki diğer yapılardan ayıran temel özellik, deprem ve yangın riskine karşı kullanılan ileri mühendislik çözümleri olacak. Çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek yapıda, sarsıntı enerjisini emen ‘boşluklu çelik deprem perdeli sönümleyici’ teknolojisi kullanılacak. Binanın döşeme ve çatı elemanları, yangın direnci en üst seviyede olan özel üretim panellerle kaplanacak. Bu iki özelliğin bir arada kullanıldığı yapı, kamu binaları arasında güvenlik standartları bakımından öncü bir model teşkil edecek.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, projenin teknik niteliğine dikkat çekerek, “Yeni derslik binamız, sadece fiziksel kapasitesiyle değil, kullanılan boşluklu çelik deprem perdesi ve ultra yüksek yangın dayanımlı panelleriyle ülkemizdeki ilklerden biri olacak. Öğrencilerimiz ve personelimiz için Türkiye’nin en güvenli eğitim alanlarından birini inşa ediyoruz. İhale sürecini başlattığımız bu proje, üniversitemizin yenilikçi vizyonunun bir göstergesidir. Mühendislik harikası bu yapıyı kampüsümüze kazandıracak olmanın gururunu yaşıyoruz. Şimdiden üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

İhale süreciyle ilgili tüm detaylara ve şartnameye EKAP üzerinden ulaşılabilecek. (Haber Merkezi)

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Köpek Saldırısıyla Başlayan Kavga Kanlı Bitti: 6 Yaralı

Çorlu’da köpek saldırısı nedeniyle başlayan tartışma, yumruklu, bıçaklı ve...

1’inci Uluslararası Çorlu Yarı Maratonu’nda 1854 sporcu yarıştı

/ ÇORLU (Tekirdağ),(Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ’ın Çorlu...

Sınırda yakalanan 3 FETÖ şüphelisi tutuklandı

/UZUNKÖPRÜ (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Uzunköprü ilçesinde yasa...

Çorlu’da Muhtarlar Günü dolayısıyla 40 fidan toprakla buluşturuldu

Mehmetcan ARSLAN / ÇORLU (Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ’ın Çorlu...

Selimiye Camisi meydanında başıboş 3 at otlarken görüldü

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de, UNESCO Dünya Kültür Mirası...

TEKİRDAĞ’IN ARAMA KURTARMA GÜCÜ ARTIYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Karadeniz...

‘Meydan Kadınların’ Dayanışma Pazarı 21’inci kez kuruldu

Aydın AKALIN/BURSA, (Haber Merkezi)-BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin kadınların ekonomik ve...

18 yaşındaki Emre’yi öldüren şüpheli: Bir anlık öfkeyle elimdeki bıçağı salladım (3)

1 KİŞİ TUTUKLANDI, 7 KİŞİ SERBESTBursa'nın İnegöl ilçesinde çıkan...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img