MERİÇ-ERGENE HAVZASI İÇİN TEKİRDAĞ’DA ORTAK AKIL İLE YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Vali Recep Soytürk’ün koordinatörlüğünde düzenlenen Meriç-Ergene Havzası Havza Su Kurulu Toplantısı’na katılarak Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin havza için yürüttüğü çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya TESKİ Genel Müdürü Mehmet Ali Şişmanlar da katıldı. Toplantıda havzanın su potansiyelinin sürdürülebilir yönetiminin kritik önemi vurgulanırken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin bu alandaki çalışma ve taahhütleri paylaşıldı.

SU YÖNETİMİ VE 2025 STRATEJİLERİ MASAYA YATIRILDI

Toplantının açılış konuşmalarını Su Yönetimi Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Vali Recep Soytürk yaptı. Ardından Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ekipleri, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında yürütülen projeleri ve alınan mesafeyi detaylı bir sunumla katılımcılara aktardı.

Toplantıda, 2025 yılı için öncelikli konular belirlenirken, havzada devam eden altyapı projeleri, iklim değişikliği kaynaklı kuraklık riskleriyle mücadele yöntemleri ve su kaynaklarının nitelik ve niceliğinin korunmasına yönelik acil ve orta vadeli önlemler ele alındı.

2024 KARARLARININ TAKİBİ YAPILDI

Toplantının önemli bir gündem maddesi, bir önceki yıl alınan kararların takibi oldu. İlgili tüm kurum temsilcileri, 2024’te hedeflenen adımların durumu hakkında bilgi verirken, karşılaşılan zorluklar ve bu zorluklara yönelik çözüm önerileri masaya yatırıldı.

“ORTAK AKIL” VURGUSU YAPILDI

Toplantı sonunda yapılan değerlendirmede, su miktarı ve kalitesinin etkin yönetimi için önemli kararlar alındığı vurgulandı. Su kaynaklarının korunması, mevcut sorunların çözümü ve geleceğe yönelik adımlar konusunda ilgili kurumlarla kapsamlı değerlendirmeler yapıldığı belirtildi.

Toplantıya katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer ve TESKİ Genel Müdürü Mehmet Ali Şişmanlar, havzadaki sorunların çözümü için yerel yönetimler olarak her türlü katkıyı sunmaya devam edeceklerini ifade ederek su kaynaklarının verimli kullanılması ve korunması için ortak akılla çalışmaya devam edeceklerini bildirdiler.

Bu haber Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Son Haberler

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

‘Yaza Veda Roman Gecesi’ Etkinliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Çorlu’da düzenlenen ‘Yaza Veda Roman Gecesi’ etkinliği, renkli görüntülere...

9 Metre Yükseklikten Düşen 17 Yaşındaki Genç Yaralandı

9 Metre Yükseklikten Düşen 17 Yaşındaki Genç Yaralandı Yapımı devam...

Pendik Nakliyat ile Güvenli ve Profesyonel Taşınma Deneyimi

Pendik Nakliyat ile Güvenli ve Profesyonel Taşınma Deneyimi Pendik nakliyat...

Saros Körfezi’nde oltayla 175 kiloluk orkinos yakalandı

/ENEZ, (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Saros Körfezi'ne kıyısı...

Edirne’de SODAM merkezlerinde yeni dönem başladı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de Sosyal Dayanışma Merkezleri’nde...

Çorlu`da Karavanlara Yer Açıyoruz

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kente kazandırılacak karavan park...

Başkan Sarıkurt, Kafe 1881`de Vatandaşlarla Buluştu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, güzel havanın tadını çıkarmak...

Yenice Mahallesi’ne 2 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi Yapılacak

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Yenice Mahallesi’nde yapılması planlanan 2...

Namık Kemal Üniversitesi’nde 15 noktaya OED yerleştirildi

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Namık Kemal Üniversitesi'nde 'Güvenlik Kampüs'...

‘Baba-Kız’ atölyesinde renkli görüntüler

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, 11 Ekim Dünya...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img