Mavi ve yeşilin buluştuğu Saros Körfezi sahilleri yeni sezona hazırlanıyor

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE’nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı sahiller, yeni sezona hazırlanıyor. Keşan Doğa, Çevre ve Kültür (DOÇEK) Derneği Başkanı Hakan Eşme, Saros Körfezi’nin eşsiz doğasıyla bölgenin önemli turizm bölgelerinden biri olduğunu belirterek, “Yaz sezonu henüz tam anlamıyla başlamadı. Okulların tatile girmesiyle beraber yerli ve yabancı turistlerde gelmeye başlayacaklar. Her yıl olduğu gibi bu yılda körfezimiz birçok kişiyi ağırlayacak” dedi.

Mavi ve yeşilin buluştuğu eşsiz sahilleriyle öne çıkan Saros Körfezi, bu yılda yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapacak. Berrak denizi, uzun kumsalları ve kıyı şeridiyle iç içe ormanlarıyla ziyaretçilerine farklı turizm imkanları sunan bölgedeki turist sayısında okulların tatile girmesiyle artış bekleniyor. Yabancı turistlerinde ilgi gösterdiği Saros Körfezi’nde temmuz ve ağustos ayları için otellerdeki rezervasyon oranları yüzde 60’a ulaştı.

‘TEMENNİMİZ GELENLERİN TERTEMİZ BULDUKLARI GİBİ BIRAKMALARI’

Keşan DOÇEK Derneği Başkanı Hakan Eşme, Saros Körfezi’nin mavi ve yeşilin buluştuğu nadir bölgelerden biri olduğunu ifade ederek, “Biz Saros Körfezi’nde yaşıyoruz. Burayı çok seviyoruz. Tabii bizim sevdiğimiz kadar diğer insanların da sevmesini istiyoruz. Fakat geldiklerinde güzel bir bölgeyle karşılaşmalarını, geldikleri gibi bırakmalarını da talep ediyoruz. Saros Körfezi, dalış turizmine de açık bir körfez. Kendi kendini temizleyen ender yerlerden bir tanesi. Yaz sezonu henüz tam anlamıyla başlamadı. Okulların tatile girmesiyle beraber yerli ve yabancı turistlerde gelmeye başlayacaklar. Her yıl olduğu gibi bu yılda körfezimiz birçok kişiyi ağırlayacak. Tabii bu ağırlamanın getirdiği birtakım sıkıntılarda var. Bu sıkıntılar kalabalık kitle turizminin bölgemize bırakmış olduğu sıkıntılar. Çöpler, atıklar gibi. Bu konuda oldukça şikayet alıyoruz. Gelen kişilerin bu konuda özellikle duyarlı olmasını istiyoruz. Çünkü çok temiz bir bölgedeyiz. Çöpler çevre kirliliğine neden olduğu gibi, orman yangınlarına da sebep oluyor. Mikrobik anlamda da sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Özellikle hafta sonları büyük bir akın oluyor. Temennimiz gelenlerin tertemiz buldukları gibi bırakmaları” diye konuştu.

‘İNSANLARINDA BU GÜZELLİKLERİ GÖRMESİNİ İSTİYORUZ’

Saros Körfezi’nin İstanbul’a yakınlığı nedeniyle öncelikli tercih sebeplerinden biri olduğunu dile getiren Eşme, “Saros Körfezi, İstanbul’a yakın olması, Trakya’nın en yakın bölgesinde ve en temiz denize sahip olması nedeniyle büyük talep görüyor. Sadece buradan değil yurt dışından da bölgemize gelenler var. Yaz aylarında bölge oldukça kalabalık bir nüfusa sahip oluyor. Korudağ gibi bir ormana, Saros Körfezi gibi eşsiz sahillere sahip olmak büyük avantaj. Biz bu mavi ve yeşilin buluşmasıyla gurur duyuyoruz. İnsanlarında bu güzellikleri görmesini istiyoruz. Saros Körfezi dalış turizmi konusunda da epey önde. İbrice Limanı’nda dalış okullarımızın bölgeye büyük bir cazibe merkezi yaratması ve bölgede dalış için çok uygun yerlerin bulunması bu bölgenin sadece yaz turizmi anlamında değil dalış turizmi anlamında da bir cazibe merkezi olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Bulgaristan sınırında 30 kilometre TIR kuyruğu

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’den Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli...

BÜYÜKŞEHİR’DEN HAYRABOLU’DA ÜÇ GÜZERGÂHTA YOL SEFERBERLİĞİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 11 ilçede sürdürdüğü asfalt seferberliği kapsamında...

BÜYÜKŞEHİR’DEN YAŞ ALMIŞ BÜYÜKLERİMİZE HAYATIN HER ALANINDA DESTEK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yaş almış bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek...

MİNİKLER İTFAİYECİLİK HAFTASI’NDA HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapaklı Sosyal Yaşam Merkezi’nde eğitim gören...

TEKİRDAĞ’DA CAN DOSTLARA SEVGİ, HİZMETE DÖNÜŞÜYOR

“Tekirdağ’ımızda her can değerli” anlayışını can dostların yaşamına dokunan...

TEKİRDAĞ’DA ÇEVRECİ DÖNÜŞÜM KENTE DAMGA VURUYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, küresel iklim krizine karşı hayata geçirdiği...

ŞARKÖY’DE KIRSAL ULAŞIMA BÜYÜKŞEHİR İMZASI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy’de Uçmakdere’den Şarköy’e uzanan 33 kilometrelik...

TARLADAN SOFRAYA ÜRETİME BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi güçlendirmek, hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerin...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img