Marmaraereğlisi’nde Cem Vakfı’ndan açıklama | Çorlu’da Haber

Şafak TAŞOYAR / MARMARAREĞLİSİ (Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ’ın Marmaraereğlisi ilçesi Cem Vakfı Şubesi tarafından, Suriye’de Türkmen, Alevi, Hristiyan ve diğer topluluklara yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Marmaraereğlisi Belediye Başkanı M. Onur Bozkurter, Erenler Cem Evi başkanı İmam Yaman, Marmaraereğlisi Cem Vakfı Başkanı Ali Karakuş, Hz. Ebul Fazl Abbas Cami Derneği Başkanı Süleyman İlter ve Alevi vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasını okuyan Erenler Cem Evi başkanı İmam Yaman Suriye’de son günlerde Türkmenler, Aleviler, Hıristiyanlar ve diğer topluluklara yönelik yaşanan şiddet olayların insana da insanlığa da yakışmadığını söyledi. Yaman, “Bir insanın, insan topluluklarının dini, ırkı, mezhebi nedeniyle kötü muameleye tabi tutulmasına sessiz kalmamak vicdan gereğidir. Bu tavır, insan olmanın ve insanlıktan yana olmanın bir gereğidir. Yürürlükteki tüm ulusal ve uluslararası kuralların da üstünde yer alan, en insani değer olan vicdan, bu şiddet görüntüsünü sonlandırma kabiliyeti olan her bireyin ve kurumun sorumlu davranmasını gerektirmektedir” dedi.

Suriye’de son günlerde yaşanan olayların durdurulması için devlet yetkililerince en acil şekilde adımlar atılacağına inandıklarını söyleyen Yaman, “Bu yönde adımların, tek bir insan daha zarar görmeden hemen bu gün atılmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte, tüm vatandaşlarımızın sağduyulu davranmasını, huzur içinde bir arada yaşamı zedelemek isteyen tavırlara karşı tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz. Konuya ivedi hassasiyet gösterdiğine inandığımız ve bildiğimiz devletimizin resmi organlarının bu süreçteki düzenleyici kararlarına uyulması elzemdir. Konuya ilişkin tüm vatandaşlarımızın vicdanen gösterdiği haklı hassasiyetin yanında bu duyguların suistimal edilerek toplumsal huzuru bozmak isteyen provokatif tavır ve eylemlere karşı dikkatli olunmasını tavsiye ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine ve dikkatine sunarız” diye konuştu.(DHA)

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

35 Şehir, 13 Ülkeden 1.854 Katılımcıyla Çorlu´da Maraton Heyecanı Başlıyor

Çorlu, 18 Ekim 2026 Pazar günü ilk kez düzenlenecek...

‘Tekirdağ’ın kuvvetli yağış ve fırtınalara karşı direnci güçlendirildi’

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ’nin son iki...

18 ilde 433 milyon liralık ‘kapora’ dolandırıcılığı operasyonu; 32 gözaltı

/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ merkezli 18 ilde, internet...

Tekirdağ’da dolandırıcılık operasyonunda 2 tutuklama

-Şenol AKSOY/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Saray ilçesinde telefonla...

Metrekareye 20,4 Kilo Yağış Düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) açıkladığı yağış verileri, Çorlu’da etkili...

Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

TESKİ’Yİ YASA BOĞAN ÖLÜM! ALİ TUNA HAYATINI KAYBETTİ Tekirdağ Su...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Nehirde Göçmen Ailenin Botu Alabora Oldu: 1 Çocuk Öldü, 2 Çocuk Kayıp

EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa dışı olarak Yunanistan'a geçmek isteyen...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img