KURAKLIKLA MÜCADELEDE DAYANIŞMA ÖRNEĞİ: TESKİ’DEN EDİRNE’YE SU DESTEĞİ

Trakya’nın tek büyükşehri olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), kuraklık nedeniyle su sıkıntısı yaşayan Edirne’ye tankerlerle su göndererek örnek bir dayanışma sergiledi. Bu yardım, iklim değişikliğinin etkileriyle mücadelede yerel yönetimlerin işbirliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

İKLİM KRİZİ VE KURAKLIKLA MÜCADELE

Son yıllarda Trakya bölgesinde yağış miktarlarının azalması, barajlardaki su seviyelerinin kritik düzeylere gerilemesi ve yeraltı su kaynaklarının seviyesinin her geçen gün daha da aşağılara inmesi ile baş gösteren kuraklık ve iklim değişikliği sadece Tekirdağ’ı değil, çevre illeri de etkileyen bölgesel bir sorun haline geldi.

 

EDİRNE’DEKİ SU KRİZİNE KARŞI KOMŞU ELİ

Kuraklık nedeniyle içme suyu temininde zorlanan Edirne’ye, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen su tankerleri, belediyeler arası dayanışmanın somut bir örneği oldu. TESKİ’nin bu adımı, sadece teknik bir yardım değil; aynı zamanda iklim değişikliğine karşı ortak mücadelenin de önemini vurguluyor.

 

BELEDİYELER ARASI DAYANIŞMA: SINIRLARI AŞAN SORUMLULUK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, yaptığı açıklamada, “Kuraklık artık sadece bir çevre sorunu değil, doğrudan halkımızın yaşamını etkileyen bir kriz haline geldi. Bilimsel ve hızlı çözümler üretmeye kararlıyız. Sürdürülebilir su yönetimi vizyonunu hayata geçirme adına gece gündüz çalışıyoruz. Bu vizyon, sadece Tekirdağ için değil, çevre iller için de geçerli. TESKİ’nin Edirne’ye yaptığı yardım, bölgesel dayanışmanın ve sosyal belediyeciliğin güçlü bir yansıması. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Trakya’nın tek büyükşehri olması dolayısıyla bölgesine de önemli katkılar veren bir kurum. İklim değişikliğine karşı dirençli kent modelleri oluşturma yolunda önemli adımlar atıyoruz. Aynı zamanda, yeraltı su kaynaklarının kontrollü ve verimli kullanımıyla bölgesel su krizlerinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Sonuç olarak, Edirne’ye yaptığımız su yardımı, iklim değişikliğinin yerel etkilerine karşı bölgesel işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu tür dayanışma örnekleri, sadece bugünü değil, geleceği de şekillendirecek adımlar arasında yer alacak” dedi.

Bu haber Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Meriç-Ergene Havzası’nda su kaynaklarının geleceği görüşüldü

TEKİRDAĞ,(Haber Merkezi)-TEKİRDAĞ’da düzenlenen Meriç-Ergene Havzası Havza Su Kurulu Toplantısı’nda,...

Tekirdağ açıklarında yunus tekneye eşlik etti

/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- MARMARA Denizi'nde Tekirdağ açıklarında bir...

Tekirdağ’da tekneyle denize açılan balıkçılar, 1,5 ton kefal avladı

/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ’da sabah saatlerinde bir tekneyle...

“TEK ROTA” İLE 11 İLÇEDE KÜLTÜR VE TURİZM KÖPRÜSÜ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların farklı şehirleri keşfetmeden önce yaşadıkları...

Tekirdağ’da ‘TEK Rota’ gezileri hayata geçti

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların farklı...

KAPAKLI’DA MİNİK ELLER TARİHİN İZİNİ SÜRDÜ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik eğitim ve sosyal etkinlikleri...

KADIN EMEĞİ EDİRNE’DE BULUŞTU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü...

Istranca Ormanları’nda mantar bereketi

Şenol AKSOY- /TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TÜRKİYE'nin mantar yetişen önemli...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img