
Çorlu Belediyesi ile Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, denetimli serbestlik tedbiri uygulanan yükümlülerin kamuya yararlı işlerde çalıştırılmasını sağlayan işbirliği protokolü imzalandı.
Protokol anlaşması, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel tarafından imzalandı. Protokol kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri uygulanan yükümlülerin temizlik hizmetleri, bakım-onarım hizmetleri, çevre düzenleme hizmetleri ve genel idare hizmetleri gibi alanlarda çalıştırılacağı belirtildi.Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, toplumun huzuru ve bireylerin yeniden kazanımı adına protokolün önem taşıdığını belirterek, “Bu iş birliğinin hem yükümlü bireylerimizin topluma uyum sürecine katkı sunmasını hem de kentimizde dayanışma kültürünü güçlendirmesini diliyorum. Protokol kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri uygulanan yükümlülere kamuya yararlı işlerde çalışma imkânı sağlayarak onların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı ve topluma yeniden kazandırılmalarını hedefliyoruz” dedi.
Çorlu Belediyesi’nin, protokol kapsamında yükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılmalarına yönelik ihtiyaç duyulan sosyal ve kültürel faaliyetlere destek sağlayacağı, ayrıca rehabilitasyonlarına ve stres yönetimine katkı sağlamak amacıyla denetimli serbestlikte açılan hobi kurslarına imkânlar ölçüsünde malzeme desteğinde bulunacağı da ifade edildi.