Halk Sağlığının Korunması ve Geliştirilmesi Amacıyla İlkokulda Program Düzenlendi

Sağlığın korunması ve geliştirilmesi doğrultusunda; çocuklara ve dolayısıyla topluma sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması ve sağlık okuryazarlığı düzeyinin artırılması sağlamak üzere, Sağlık Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında 18 Nisan 2025 tarihinde “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü imzalanmıştır.

İmzalanan protokol kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Süleymanpaşa ilçemiz Mevlana İlkokulunda “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı” düzenlendi.

Düzenlenen protokol doğrultusunda öğrencilere teorik eğitim verildi ve okul bahçesinde istasyonlar kurularak çocukların yaparak-yaşayarak öğrenmesi için etkinlikler yapıldı. Düzenlenen etkinliklerde çocuklar, ilk yardım eğitimi aldı ve etkinliklere katılarak sağlık konusunda bilgilendiler.

Programda bir konuşma yapan Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammet Demirkol; “Halk sağlığını korumak ve sizlerin her birinin sağlık elçisi olması için bu program yapılıyor. Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek Programımız Türkiye’de 81 ilde tüm okullarda yapılıyor. Bu programı her bir öğrencimiz sağlığının kıymetini bilsin, zararlı alışkanlıkları tanısın, ailesinde sigara kullanan varsa onu engellesin, ilk yardım eğitimi almayı öğrensin, ambulanslarımıza binsin, ambulanslarımızı incelesin diye düzenliyoruz. Sayın Bakanımız her birinizin ambulanslara girip sirenleri çalmanızı istiyor. Buradaki tüm stantları gezerek zararlı  olan tüm alışkanlıkların ne kadar kötü olduğunu, bizi ne kadar etkilediğini bilmenizi istiyoruz.” dedi.

Programa katılan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, program alanını gezerek etkinliklere katılan çocukları izledi.

Programa Vali Soytürk’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammet Demirkol, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulaziz Yeniyol, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Bu haber Tekirdağ Valiliği’nin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

BTSO Başkanı Matlı’dan Bakan Kacır’a Bursaspor atkısı

Osman SAK/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA Ticaret ve Sanayi...

BUÜ’de ‘Uludağ Tematik Kahve Günleri’nin 12’ncisi düzenlendi

Semih TÜRKER/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA Uludağ Üniversitesi (BUÜ)...

Geleneksel Türk Okçuluk Bursalı Şüca Hava Koşusu Türkiye Şampiyonası başladı

Yasin KESKİN/ KARACEBEY (Bursa),(Haber Merkezi)- GELENEKSEL Türk Okçuluk Bursalı...

Tamir ettiği çatıdan düşüp yaralandı

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (Haber Merkezi)- BURSA’nın İnegöl ilçesinde tamir...

Bursa’nın 700 yıllık hafızası kitaplaştırıldı

Kazım BULUT/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA Kültür Turizm ve...

Tekstil Fabrikasında İş Kazası: Kolunu Makineye Kaptırdı

Tekirdağ’da faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında meydana gelen iş...

Bakan Yardımcısı Turan: Yanlış yapanınız varsa gereğini yaparız

Nazif Cemhan ŞEN- Orhan AKTUĞ/ ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)- İÇİŞLERİ...

Çanakkale’de sağanak nedeniyle yollar göle döndü

Nazif Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)- ÇANAKKALE’de etkili olan sağanak...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img