Ergene Havzası’ndaki sulama sıkıntısı ‘bypass’ kanalıyla çözüldü

Batuhan SEVER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Valisi Yunus Sezer, çeltik üretiminin yoğun olduğu Ergene Havzası’nda yaşanan sulama sıkıntısının, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından açılan bypass kanalıyla çözüldüğünü açıkladı. Kanalın, Meriç Nehri suyunu Çakmak Barajı Pompa İstasyonu Yaklaşım Kanalı’na yönlendirdiğini belirten Sezer, “İyi bir su yönetimi ve planlamasıyla; kamu kurumlarımız, birliklerimiz, kooperatiflerimiz ve üreticilerimizle birlikte bu sezonu ürün kaybı olmadan atlatmak için tüm tedbirleri alıyoruz” dedi.

Kentte yüksek sıcaklıklar ve yağışsız hava nedeniyle yaşanan kuraklık, nehir ve barajlardaki su seviyelerini de düşürürken, tarımsal üretimin yoğun olarak yapıldığı Ergene Havzası’nda da üreticiler zor günler yaşıyor. Bölgeye su tedarikinin sağlandığı Meriç Nehri’ndeki debi düşüklüğü nedeniyle sulamada zorlanan üreticiler için çalışma başlatan Edirne Valiliği, DSİ 11’inci Bölge Müdürlüğü aracılığıyla bypass kanalı oluşturdu. Nehir suyunun kanal aracılığıyla Çakmak Barajı’na aktarılmasını sağlandı. Bölgedeki suyun üretimin devamı için önemli olduğunu belirten Vali Sezer, Uzunköprü’ye bağlı Çakmak Köyü ve İpsala ilçelerinde incelemelerde bulundu. Vali Sezer’e ziyaretinde, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da katıldı.

Ziyarette, ilk olarak Çakmak Kooperatifi P1 Pompa İstasyonu Yaklaşım Kanalı’ndaki nehir tabanı düzenleme ve ilave pompa çalışmalarını yerinde değerlendiren Vali Sezer, “İyi bir su yönetimi ve planlamasıyla; kamu kurumlarımız, birliklerimiz, kooperatiflerimiz ve üreticilerimizle birlikte bu sezonu ürün kaybı olmadan atlatmak için tüm tedbirleri alıyoruz” dedi. Meriç Nehri’ndeki debi düşüklüğünün, DSİ tarafından açılan bypass kanalı sayesinde Çakmak Barajı Pompa İstasyonu Yaklaşım Kanalı’na yönlendirildiğini ve böylece tarımsal sulamanın sürdürülebilirliğinin sağlandığını ifade eden Vali Sezer, Ergene Havzası’nda yaşanan su sorunlarının önemli ölçüde çözüldüğünü kaydetti.

Günün ilerleyen saatlerinde İpsala Hamzadere Sulama Birliği bölgesinde çeltik üreticileriyle bir araya gelen Vali Sezer ve Milletvekili Aksal, yüksek hava sıcaklıklarının tarım ürünlerine zarar vermemesi için alınan önlemleri değerlendirdi.(DHA)

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Edirne’de sancak verme töreni yapıldı

/UZUNKÖPRÜ(Edirne),(Haber Merkezi)-EDİRNE’nin Uzunköprü ilçesinde 9’uncu Hudut Tugay Komutanlığı...

3,5 aylık hamile Berna, çalıştığı GSM bayisinde tahralı saldırıda ağır yaralandı

Kazım BULUT/GEMLİK (Bursa), (Haber Merkezi)- BURSA’nın Gemlik ilçesinde GSM...

Bakan Kacır: 2027 yılında yerli navigasyon uygulamasına geçmeye hazırlanıyoruz

Cennet PORSUK- Yiğithan HÜYÜK/BURSA, (Haber Merkezi)- SANAYİ ve Teknoloji...

Yönetmen Ezel Akay ve tutuklu kardeşinin uyuşturucu testleri pozitif çıktı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),(Haber Merkezi)- BURSA’nın İnegöl ilçesinde düzenlenen...

Bursaspor Başkanı Enes Çelik ve futbolcular, Mudanya Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu

Kutay SALİ/ BURSA, (Haber Merkezi)- MUDANYA Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Tecrübe...

Çatı katında çıkan yangın, söndürüldü

İpek YAVAŞ/ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)-ÇANAKKALE'de bir binanın çatı katında çıkan...

Çanakkale Troya’da 2 bin 800 yıllık kemik flüt ve 4 bin 500 yıllık idol başı bulundu (2)

'160 YILLIK TROYA KAZILARI AÇISINDAN BİR İLK'Kültür ve Turizm...

Kırklarelide öğrenci servisleri denetlendi

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ'de zabıta, polis ve jandarma...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img