Edirne

‘Edirne’de Vakıf Medeniyeti Zarafeti’ fotoğraf sergisi açıldı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de Vakıf Haftası kapsamında, ‘Edirne’de Vakıf Medeniyeti Zarafeti’ isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Kentte, 4 – 10 Mayıs Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında, Selimiye Camisi bahçesindeki Vakıf Müzesi’nde, ‘Edirne’de Vakıf Medeniyeti Zarafeti’ isimli fotoğraf sergisi açıldı. Fotoğraf sanatçıları Cemil Şahin ve Saime Güler’in, Edirne’deki vakıf eserlerini objektiflerine yansıttığı serginin açılışına Edirne Valisi Yunus Sezer, Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç, sanatçılar ve davetliler katıldı. Açılışta konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Saraç, vakıf eserlerine verdiği destek dolayısıyla Edirne Valisi Yunus Sezer’e teşekkür etti.

‘SELİMİYE’NİN BEREKETİ EDİRNE’YE YANSIDI’

Edirne Valisi Yunus Sezer de, Edirne’nin her noktasında vakıf eseri bulunduğunu belirterek, “Vakıf Haftası’yla ilgili çok şey söylemek isteriz. Çevremize baktığımızda, başımızı nereye çevirirsek çevirelim bir vakıf eseriyle, özellikle Edirne’de karşı karşıya geliyoruz. Gerçekten de yüzyıllara meydan okuyan eserlerin bir araya geldiği çok özel bir şehir Edirne. Bugün de Selimiye’nin bahçesindeyiz. Uzun ve güzel bir restorasyon sürecinin ardından yeniden ibadete açılan Selimiye Camii’nin vermiş olduğu mutluluk ve bereket, Edirne’mize de yansıdı” dedi.(Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu