Edirne Belediye Başkanı Akın, 5 iş yerinin yandığı bölgede incelemede bulundu

Batuhan SEVER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de 5 iş yerinin hasar gördüğü yangının meydana geldiği bölgede inceleme yapan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, kentte denetimlerin sıklaşacağını söyledi. Gencan Akın, “Bu konuda da hassastık ama bundan sonra daha da hassas olacağız. En kıymetli şey canımız, can güvenliğimiz. O yüzden biz de bu konuda daha sıkı bir denetime geçmiş olacağız” dedi.

Edirne’de 27 Ocak gecesi Sabuni Mahallesi Medrese Sokak üzerindeki çakma dolum ve satışının yapıldığı dükkandan dumanların yükseldiğini gören esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Edirne Belediyesi itfaiyesi ve polis ekipleri sevk edilirken, alevler kısa sürede bitişik dükkanlara da sıçrayarak büyüdü. İtfaiye ekiplerinin söndürmek için zamana karşı yarıştığı yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışma sonrası kontrol altına alındı. Yangında çakmakçı dahil olmak üzere 5 iş yeri zarar gördü.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, söz konusu iş yerlerinde bugün incelemelerde bulundu. İşyerleri zarar gören esnaflarla konuşan Gencan Akın, belediye olarak her zaman esnafın yanında olacaklarını söyledi. Esnafın zararının giderilmesi konusunda, Edirne Valiliği ile ortak değerlendirme yapacaklarını kaydeden Gencan Akın, kentte yangın merdiveni ve tüpleri gibi yangından korunma donanımlarına yönelik denetimlerin artacağını dile getirdi.

‘ELİMİZDEN NE GELİYORSA YANINIZDA OLACAĞIZ’

Belediye olarak üzerlerine düşen desteği vereceklerini söyleyen Akın; “Sayın Valimizle de konuşacağız, neler yapabiliriz noktasında. Biz, Edirne Belediyesi olarak yanınızdayız. İş birliği halinde hem fiziki koşullar hem de sizlerin durumuyla ilgili bir değerlendirme yapacağız. Çok talihsiz bir olay, ama siz bizler için çok değerlisiniz, her esnafımızın olduğu gibi. Dolayısıyla Edirne Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa, sizlerin yanında olacağız. Allah daha kötülerinden saklasın. Can kaybı olmaması, tek sevindiğimiz nokta. Biz de bir değerlendirme yapalım, ona göre yol alalım, hızlıca sizleri yerlerinizde çalışır hale getirelim” şeklinde konuştu.

‘DAHA SIKI BİR DENETİME GEÇECEĞİZ’

Yangınlara yönelik önlemler konusunda daha sıkı bir denetim gerçekleştireceklerinin altını çizen Gencan Akın; “Edirne Belediyesi olarak zaten itfaiyemiz ile ilgili birimler zaten çalışmalarını yapıyor. Bolu da yaşanan hadiseden dolayı baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Çok acı bir olay yaşadık, canlı canlı yaşadık bunu ve gerçekten ölü sayısı, çocukların vefat etmesi bizi çok derinden sarstı. Bu anlamda Valilikle bir iş birliği yaparak, şehrimizdeki eksiklikler konusunda, zaten arkadaşlarımızı ayrı bir eğitimden geçirdik. Tekrar bir denetim olacak. Hiçbir şey insan canından daha kıymetli değil. Bu hatalar, günün sonunda eğer tek bir cana dahi mal olsa, bu bizim için çok büyük bir sorumluluk. Bugüne kadar bu sorumluluğumuzu yerine getiriyorduk, ama şimdiden sonra daha sıkı bir denetime geçeceğiz. Burada amacımız, önce vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak. Bu konuda da hassastık, ama bundan sonra daha da hassas olacağız. En kıymetli şey canımız, can güvenliğimiz. O yüzden biz de bu konuda daha sıkı bir denetime geçmiş olacağız” ifadelerini kullandı. (DHA)

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

AK Parti’li Gider: En somut karşılığı, bu ülkeye ve insanına karşı yerine getirilen sorumluluktur

ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)-AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 29...

Edirne’de Meme kanseri farkındalığı için ‘Pembe Dostluk Maçı’

- /EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de 'Meme Kanseri...

Edirne’de 23 kaçak göçmen yakalandı

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Uzunköprü ilçesinde yasa dışı...

İş insanı Yener İşbilir, ETSO başkan adaylığnı açıkladı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de, sağlık sektöründe 30...

Edirne’de kaçak tütün ürünleri ele geçirildi

/EDİRNE, (Haber Merkezi)-EDİRNE’de jandarmanın düzenlediği operasyonda...

Çevre gönüllülerinden Meriç Nehri’nde kum ocağının kapasite artışına itiraz

Olgay GÜLER/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de çevreciler, kentteki bir kum-çakıl...

Başkan Sarıkurt, Atatürk İlkokulu Ek Bina Çalışmalarını İncelendi

Geleceğimizin teminatı olan çocukların daha modern ve elverişli koşullarda...

Karavan Park Projesi Tamamlanıyor

Çorlu Belediyesinin kentin turizm çeşitliliğini artırmak ve doğaseverlere konforlu...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img