DMD’li Gökalp’in annesi: İkizinden elleri ayrılmasın

– /ÇORLU (Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ikiz oğullarından Duchenne Musküler Distrofi (DMD) teşhisi konulan Gökalp Erdem’in (8) annesi Sezin Erdem (47), valilik onaylı süren yardım kampanyasına destek isteyerek, “Gökalp de normal çocuklar gibi parkta oynayabilecek, ikiziyle birlikte dışarı çıkıp birlikte oyun oynayabilecek, okula gidebilecek. İkizinden elleri ayrılmasın. Sesimize ses olursanız çok mutlu olurum” dedi.

Çorlu’da yaşayan emekli Jandarma Binbaşı Alp Erdem (53) ile Sezin Erdem çiftinin 8 yıl önce tüp bebek tedavisi ile Gökalp ve Koralp adını verdikleri ikiz çocukları dünyaya geldi. 18 aylık iken hastaneye kontrol için götürülen ikizlerden Gökalp’e doktorunun dikkati sayesinde DMD hastalığı teşhisi konuldu. Bunun üzerine bankada çalışan Sezin Erdem, oğlunun tedavisi ile ilgilenmek için mesleğini bırakmak zorunda kaldı. Gökalp’in tedavisi için araştırma yapan aile, ABD’de bir ilacın geliştirildiğini öğrenip Birleşik Arap Emirlikleri’nde de bulunan ilacın çocuklarına uygun olup olmadığını kontrol ettirmek için Dubai’ye gitti. Dubai’de yapılan kontrollerde ilacın Gökalp Erdem’e uygun olduğunun belirlenmesinin ardından yaklaşık 3 milyon dolar tutarındaki tedavi giderlerinin karşılanması için Tekirdağ Valiliği’nin onayı ile yardım kampanyası başlattı. 2024 yılında başlatılan ve 2025 yılının Ekim ayında tamamlanan kampanya yüzde 10’da kaldı. Valilik izniyle uzatılan kampanya bugün yüzde 33 seviyesine ulaştı.

‘İKİZİNİ İZLEMEKLE YETİNİYOR’

Gökalp’ın tedavisi için bankacılığı bırakmak zorunda kalan Sezin Erdem, “Gökalp’e 18 aylıkken ölümcül bir kas hastalığı olan DMD teşhisi konuldu. Gökalp’in bir de ikizi var, Koralp. Ben bebeklerime çok geç ulaştım, tüp bebek annesiyim. İkizler dünyaya geldiklerinde çok mutluyduk ta ki 18 aylıkken DMD tanısı aldığımız ana kadar. O zaman dünyamız başımıza yıkıldı. Şu anda dünyada ilk onaylı gen tedavisi ilacımıza ulaşmaya çalışıyoruz ve bir yardım kampanyası başlattık. İlacımızın tedavisi Dubai’de ve ilaca ulaşabilmek için, takdir edersiniz ki çok yüksek bir maliyet bu yüzden desteğe ihtiyacımız var. Siz değerli Türk halkından oğluma ses olmanızı, umudumuza ortak olmanızı rica ediyorum. Koralp 3’üncü sınıfa giderken ikizi Gökalp konuşamadığı için okula da gidemiyor, onu izlemekle yetiniyor. Arkadaşları parkta oynarken kendisi hızlı koşamadığı için onlara eşlik edemiyor. İlacı aldığımız takdirde Gökalp de normal çocuklar gibi parkta oynayabilecek, ikiziyle birlikte dışarı çıkıp birlikte oyun oynayabilecek, okula gidebilecek. İkizinden elleri ayrılmasın. Sesimize ses olursanız çok mutlu olurum” diye konuştu.

‘OĞLUMUN ELİNİ HERKES TUTSUN’

Gökalp’in babası emekli Jandarma Binbaşı Alp Erdem, ikizlerinin tüp bebek tedavisi ile dünyaya gelmesiyle çok mutlu olduklarını söyledi. Erdem, “Fakat 18 aylıkken Gökalp’in DMD denilen kas hastası olduğunu öğrendik. O tarihte tedavisi de yoktu. Ancak 2 yıl önce bir Amerikan ilaç firmasının bu tedaviyi sağlayacak ilacı geliştirdiğini duyduk. Fakat ilaç hem gen tedavisi olduğu için hem de yeni olduğu için çok yüksek meblağlarda. Bu kapsamda biz Dubai’ye gittik, çocuğumuz ilaca uygun mu değil mi diye. Uygun olduğu söylendi. Tekirdağ Valiliği’nden yardım toplama kanunu kapsamında Türkiye genelinde yardım toplama kampanyası başlattık. 17’nci ayımızdayız ama yavaş ilerliyoruz. Ben buradan isteğim Gökalp’in elini herkesin tutmasını istiyorum. Küçük meblağlarda herkesin destek olması ve tanıdıklarını da desteğe çağırması, onların da kendi tanıdıklarını desteğe çağırmasıyla çığ gibi büyüyerek bir an önce tedaviye kavuşmasını istiyoruz oğlumuzun” dedi. (Haber Merkezi)

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Silahlı Kavga: 1 Yaralı!

Çerkezköy’ün Kızılpınar Atatürk Mahallesi’nde iki grup arasında çıkan tartışma...

Kamyonet, karşı şeride geçen TIR’a çarpıp devrildi; 4 yaralı

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de karşı yöne geçen...

İki motosikletin çarpıştığı kazada 1 yaralı; o anlar kamerada

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de, iki...

Edirne’de kum ocağında park halindeki 3 kamyon yandı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de bir...

Uludağ’da kar yağışı (2)

ARAÇLAR YOLDA KALDIUludağ’da öğle saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle...

Bursaspor Basketbol-Bahçeşehir Koleji: 80-90

Ebru VARDAR / BURSA, (Haber Merkezi)-SALON: Tofaş Spor SalonuHAKEMLER:...

Yolcu minibüsüyle hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 10 yaralı

Mehmet İNAN/BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA'da yolcu minibüsüyle hafif ticari...

Bursa’da mevsimlik işçilerin çadırlarını su bastı

Mine AK/YENİŞEHİR (Bursa),(Haber Merkezi)- BURSA’nın Yenişehir ilçesinde etkili olan...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img