Depremzede Meyra, kick boksta altın madalya kazandı: Hedefim milli forma

Onur KAYA/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)-KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlere yakalandıkları Malatya’dan ailesi ile birlikte 3 yıl önce Tekirdağ’a taşınan lise öğrencisi Meyra Apaydın (15), tekvandonun ardından başladığı kick boksta, Turkish Open WAKO World Cup’a katılarak Kick Light Yıldız Kızlar kategorisinde 60 kiloda birincilik elde etti. Zorlu günler geçirdiklerini ve spordan kopmadığını söyleyen Apaydın, “Hedefim; milli takıma girerek ülkemi uluslararası şampiyonalarda en iyi şekilde temsil etmek. Bayrağımızı daha yüksek yerlere taşımak istiyorum” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlere 6 kişilik Apaydın ailesi, memleketleri Malatya’da yakalandı. Depremde evlerinde hafif çatlaklar oluşan anne ve baba ve 4 çocuktan oluşan aile, deprem psikolojisinden uzaklaşmak için akrabalarının da desteğiyle 3 yıl önce Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine yerleşti. Baba bir fabrikada işe başlarken; ailenin çocuklarından Meyra Apaydın, spor yönelip tekvando yapmaya başladı. Meyra Apaydın, okul müsabakalarında birincilikler ve Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda 3’üncülük elde etti. Çerkezköy Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Meyra Apaydın, daha sonra antrenörlerinin de önerisiyle kick boksa yöneldi.

BİRİNCİ OLDU

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki il seçmelerinde birinci olan Meyra Apaydın, nisan ayında Diyarbakır’da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda başarı göstererek şampiyonluk elde etti. Meyra Apaydın, mayıs ayında Antalya’da organize edilen Turkish Open WAKO World Cup’a katılarak Kick Light Yıldız Kızlar kategorisinde 60 kiloda birincilik elde etti. Türkiye’nin yanı sıra birçok ülkeden sporcuların katıldığı şampiyonada altın madalyaya ulaşan Meyra Apaydın, uluslararası turnuvada gelen şampiyonluğun mutluluğunu yaşadı.

‘ZOR GÜNLER GEÇİRDİK’

Meyra Apaydın, küçük yaşlarda tekvando sporuna başladığını ve deprem sonrasında yaşadığı psikolojik zorluklara rağmen spordan kopmadığını anlattı. Çerkezköy’e geldikten sonra spora daha sıkı sarıldığını belirten Apaydın, yaşadığı acıları spor sayesinde atlattığını söyledi. Deprem sonrası psikolojik olarak çok zor günler geçirdiklerini belirten Apaydın, “Malatya’dan 3 yıl önce geldik. Depremden sonra hayatımız tamamen değişti. Çok zor bir süreç yaşadık. Çerkezköy’e geldikten sonra psikolojimi toparlamak için spora daha çok bağlandım. Daha çok çalıştım, hırs yaptım ve asla pes etmemeyi öğrendim. Başarımın arkasında büyük emekler var. Ailem ve antrenörlerimin desteğini hiçbir zaman unutamam. En büyük destekçilerim; annem, ablam ve antrenörüm Bilal Güzel. Her zaman arkamda durdular. Bana inandılar. Ben de onların desteğiyle çalışmalarıma hiç ara vermedim” dedi. Eğitim hayatını Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sürdürdüğünü belirten Apaydın, okul yönetimi ve öğretmenlerinin de her zaman yanında olduğunu ifade etti. Apaydın, desteklerinden dolayı okul müdürü Fatih Tellioğlu başta olmak üzere tüm öğretmenlerine teşekkür etti.

‘SPOR ÖZ GÜVEN KAZANDIRIYOR’

En büyük hayalinin milli takım forması giymek olduğunu söyleyen Meyra Apaydın, “Hedefim; milli takıma girerek ülkemi uluslararası şampiyonalarda en iyi şekilde temsil etmek. Bayrağımızı daha yüksek yerlere taşımak istiyorum. Bunun için azim ve disiplinle çalışmaya devam edeceğim. Gençler mutlaka spora yönelsin. Spor öz güven kazandırıyor, disiplinli bir hayat sunuyor ve kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor. Sosyal medyadan uzaklaşıp, daha sosyal bir yaşamın içine giriyorsunuz. Küçük yaşta spora başlamak çok önemli. Yeter ki isteyin, her şeyi başarabilirsiniz” diye konuştu.

‘DİSİPLİNLİ ÇALIŞTI’

Antrenör Bilal Güzel, Meyra Apaydın ile deprem sonrasında yollarının kesiştiğini söyledi. Güzel, “Meyra ile yaklaşık 3 yıl önce tanıştık. İlk zamanlarda bu kadar başarılı olacağı çok belli değildi ancak süreç içerisinde antrenman programlarını eksiksiz yerine getirdi. Günde çift antrenman yaptı, haftanın 6 günü düzenli çalıştı. Derslerini aksatmadı. Sosyal medyadan uzak durarak tamamen hedeflerine odaklandı. Meyra, azmi ile büyük başarılar elde etti. Biz sadece başarılı sporcular yetiştirmeyi değil, aynı zamanda spor bilinci olan gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Meyra bizim için gurur kaynağı oldu. İnşallah ilerleyen süreçte milli takım formasıyla ülkemizi temsil edecek. Uluslararası arenada kulübümüzü ve ülkemizi temsil etmesi bizim için en büyük ödül olacaktır” dedi. (Haber Merkezi)

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Bulgaristan sınırında 30 kilometre TIR kuyruğu

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’den Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli...

BÜYÜKŞEHİR’DEN HAYRABOLU’DA ÜÇ GÜZERGÂHTA YOL SEFERBERLİĞİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 11 ilçede sürdürdüğü asfalt seferberliği kapsamında...

BÜYÜKŞEHİR’DEN YAŞ ALMIŞ BÜYÜKLERİMİZE HAYATIN HER ALANINDA DESTEK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yaş almış bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek...

MİNİKLER İTFAİYECİLİK HAFTASI’NDA HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapaklı Sosyal Yaşam Merkezi’nde eğitim gören...

TEKİRDAĞ’DA CAN DOSTLARA SEVGİ, HİZMETE DÖNÜŞÜYOR

“Tekirdağ’ımızda her can değerli” anlayışını can dostların yaşamına dokunan...

TEKİRDAĞ’DA ÇEVRECİ DÖNÜŞÜM KENTE DAMGA VURUYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, küresel iklim krizine karşı hayata geçirdiği...

ŞARKÖY’DE KIRSAL ULAŞIMA BÜYÜKŞEHİR İMZASI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy’de Uçmakdere’den Şarköy’e uzanan 33 kilometrelik...

TARLADAN SOFRAYA ÜRETİME BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi güçlendirmek, hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerin...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img