Yaşam

Deprem Korkusu Vatandaşları Parklara Yönlendirdi: Çorlu’da Gece Dışarıda Geçiyor

Toplanma Alanları Doldu, Vatandaşlar Battaniyelere Sarılıp Bekliyor

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından Çorlu’da ve çevre ilçelerde vatandaşlar geceyi evlerinde geçirmeye cesaret edemedi. Cumhuriyet Parkı, Gölbaşı Parkı ve ilçedeki diğer toplanma alanları vatandaşlarla dolup taştı.

Çocuklarıyla birlikte dışarı çıkan aileler, yanlarında getirdikleri battaniyelerle ateş başında ısınmaya çalıştı. Bazı vatandaşlar araçlarında kalmayı tercih ederken, bazıları gece boyunca parkta oturmaya devam etti.

“Evde Ne Yapacağımızı Şaşırdık”

Geceyi parkta geçiren vatandaşlardan Mehmet Yıldız, “Evde oturuyorduk bir anda yer sallandı. Çocuklar korkudan ağladı. Hemen dışarı çıktık. Şimdi de burada ateş yakıp bekliyoruz. Geri girmeye korkuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bebekli Aileler Araçlarında Kaldı

Bebekleriyle parka gelen Sevgi Tural ise, “Battaniyemizi aldık, arabada kalıyoruz. Ev sallandıktan sonra içeri girmeye elimiz varmadı. Küçük çocuğum var, en güvenlisi dışarısı diye düşündük” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu