Çorlu Belediyesi`nden 13 Noktada Ücretsiz İnternet

Dijitalleşen dünyada iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen Çorlu Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların ve şehir dışından gelen ziyaretçilerin internete erişimini kolaylaştırmak amacıyla toplam 13 farklı noktada ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunuyor.

İlk Kez 2017 Yılında Başladı 13 Noktada Devam Ediyor

Günümüz dünyasında internet erişiminin temel bir ihtiyaç haline gelmesi ile birlikte ilk olarak 2017 yılında başladığı ücretsiz Wi-Fi hizmetini kapsamını geliştirerek devam ettiren Çorlu Belediyesi toplamda 13 farklı noktadan vatandaşlara ücretsiz internet imkânı sunuyor.

Ücretsiz İnternet Hizmeti Verilen Bölgeler

Ücretsiz Wi – Fi noktaları konusunda bilgiler veren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “Atatürk Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Kitap Kafe, Tenis Kafe, Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Ziya Berhan Kılıç Kapalı Spor Salonu, Hatip Mahalle Muhtarlığı, Şeyhsinan Mahalle Muhtarlığı, Nefes Park, Bisiklet Kafe, Masal Park, Çardaklı Çeşme Parkı’nda dileyen kullanıcılar ücretsiz internet imkânına erişebiliyor.” dedi.

Çorlulular Ücretsiz İnternetin Keyfini Çıkarıyor

Başkan Sarıkurt, “Hemşehrilerimizin bilgiye daha kolay ulaşabilmesi, sosyal hayata daha aktif katılabilmesi ve dijital imkânlardan faydalanabilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda, ilçemizin farklı bölgelerinde ücretsiz Wi-Fi hizmetini sürdürüyoruz. Çorlu Belediyesi olarak belirlediğimiz ücretsiz Wi-Fi hizmetinin sunulduğu 13 bölge arasında parklar, meydanlar, sosyal tesisler ve halkın yoğun olarak kullandığı alanlar bulunuyor. Bu sayede vatandaşlar, kamusal alanlarda vakit geçirirken kesintisiz ve ücretsiz internetin keyfini de çıkarabiliyorlar.” diye konuştu.

Ücretsiz Kayıt, Ücretsiz İnternet

Vatandaşların hizmet verilen bölgelerde mobil cihazlarından Wi-Fi ağlarını aratarak Çorlu Belediyesi ağına bağlanabileceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Sarıkurt; “Kullanıcılar kısa bir kayıt işleminin ardından internete erişim sağlayabiliyorlar. Bu işlemin ardından parkta keyif yaparken, meydanda soluklanırken ya da sosyal bir etkinlikteyken ücretsiz internet hizmeti hep erişilebilir olacak.” şeklinde konuştu.

Bir Yılda 67.780 kişi Yararlandı

Ücretsiz internet erişiminden yararlanan kişi sayılarına ilişkin verileri de paylaşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İlk kez 2017 yılında başlatılan ücretsiz internet hizmetimizden 2025 yılı Mayıs ayı itibarıyla günlük ortalama 200 kişi yararlanırken ayda ortalama 5.000 kişi yararlanıyor. 2025 yılının ilk 5 ayında 24.200 kişi bu hizmetten yararlanırken bu kişilerin yaklaşık 1.200’ü ilk kez kullanan kişilerden oluşuyor.

2024 yılı verilerine bakıldığında ise günlük ortalama 500 civarında kişi ücretsiz Wi-Fi hizmetini kullanırken toplam 67.870 kişi bu hizmetten yararlandı. 2024 yılında ilk kez kullanan kişi sayısı ise 3.850 olarak tespit edildi.”

Bu haber Çorlu Belediyesi’nin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

BTSO Başkanı Matlı’dan Bakan Kacır’a Bursaspor atkısı

Osman SAK/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA Ticaret ve Sanayi...

BUÜ’de ‘Uludağ Tematik Kahve Günleri’nin 12’ncisi düzenlendi

Semih TÜRKER/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA Uludağ Üniversitesi (BUÜ)...

Geleneksel Türk Okçuluk Bursalı Şüca Hava Koşusu Türkiye Şampiyonası başladı

Yasin KESKİN/ KARACEBEY (Bursa),(Haber Merkezi)- GELENEKSEL Türk Okçuluk Bursalı...

Tamir ettiği çatıdan düşüp yaralandı

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (Haber Merkezi)- BURSA’nın İnegöl ilçesinde tamir...

Bursa’nın 700 yıllık hafızası kitaplaştırıldı

Kazım BULUT/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA Kültür Turizm ve...

Tekstil Fabrikasında İş Kazası: Kolunu Makineye Kaptırdı

Tekirdağ’da faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında meydana gelen iş...

Bakan Yardımcısı Turan: Yanlış yapanınız varsa gereğini yaparız

Nazif Cemhan ŞEN- Orhan AKTUĞ/ ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)- İÇİŞLERİ...

Çanakkale’de sağanak nedeniyle yollar göle döndü

Nazif Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)- ÇANAKKALE’de etkili olan sağanak...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img