BÜYÜKŞEHİRDEN AFET ACİL DURUM TATBİKATI

BÜYÜKŞEHİRDEN AFET ACİL DURUM TATBİKATI

27/11/2024 11:28:52

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik,  olası afet durumlarına karşı hazırlıklı olunması, yaşanabilecek yaralanmaların azaltılması ve can kayıplarının önlenmesi amacıyla Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yerleşkesinde Deprem, Yangın, Arama Kurtarma ve Tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Hazırlanan senaryoya göre şekillendirilen tatbikatta, olası bir affet durumunda çalışanların göstereceği reaksiyon ve alınması gereken önlemler uygulamalı olarak gözden geçirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yılda en az bir kez yaptığı acil durum tatbikatları ile ilkyardım, yangın, arama-kurtarma ve koruma ekiplerinin çalışmalarda aktif olarak rol almasını sağlayarak olası bir afete karşı hazırlıklı olunmasını olanak tanıyor.

Büyükşehir bünyesinde iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarına katılan personelin aktif olarak rol aldığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Ekipleri ile 112 Acil Çağrı Merkezi Ambulans hizmetlerinin de katılım sağladığı tatbikatta oluşturulan senaryo gereği farklı katlarda yaralanan çalışanlara ilk müdahaleleri yapılarak Acil Durum Toplanma Merkezinde ambulans ve ilkyardım ekiplerine teslim edildi ve en yakın sağlık kuruluşuna sevk edilmeleri sağlandı. Tatbikatta, tüm çalışanların başarılı bir şekilde binadan tahliyesinin sağlanmasına da özellikle dikkat edildi.

Deprem tatbikatının sonrasında yangın tatbikatı da gerçekleştirildi. Senaryo gereği çıkan yangına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri anında müdahale etti ve 112 Acil ambulansları ivedilikle binaya intikal ettirildi.

 

CANDAN BAŞKAN: “OLASI AFETLERE KARŞI HER ZAMAN HAZIRLIKLI OLMAK DURUMUNDAYIZ”

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yerleşkesinde gerçekleştirilen tatbikat ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak deprem ve olası bir afete karşı hazırlık çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz. Yapılan tüm çalışmalar ile olası bir afet sonrasında can ve mal kaybını en düşük seviyeye indirmeyi hedefliyoruz. Olası bir deprem anında yapılacakların yanı sıra afet öncesinde alınacak önlemlerle, olası bir afet sonrasında yapılacaklar son derece önemli. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak olası bir afet karşısında yapılması gerekenler ile ilgili bir tatbikat gerçekleştirdik. Olası bir afet anında ve sonrasında bina tahliyesinde yapılacakları mevzuata uygun biçimde yerine getirdik. Bu tatbikatlar afetlerde yapılması gerekenlerin daha seri ve soğukkanlı uygulanabilmesi için son derece önemli. Deprem başta olmak üzere olası afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmak durumundayız. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nda yaptığımız tatbikat başarı ile tamamlandı, görevli ekiplerimiz tarafından personelimizin kurallara uygun bir şekilde binadan tahliyesi sorunsuz bir şekilde sağlandı. Yaralılara gerekli müdahaleler yapıldı. Tatbikatımız baştan sona hazırlanan senaryoya uygun olarak sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi. Bu tür afetlere hazırlık ve tatbikat çalışmalarımıza bundan sonra da belirli periyotlarda devam edeceğiz” dedi.

 

Fotoğraf indirme linki: https://we.tl/t-hrJITqMiBp

Bu haber Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Bursa’da Ferhat Göçer’den Cumhuriyet Bayramı konseri

Memet Can YEŞİLBAŞ/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA'da 29 Ekim...

Bursa’da 2 gündür haber alınamayan kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),(Haber Merkezi)- BURSA’nın İnegöl ilçesinde 2...

Bursa’da Göksel’den Cumhuriyet Bayramı konseri

Muhammet SEZGİN/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA'da 29 Ekim Cumhuriyet...

Yenişehir TSO’dan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ziyaret

Mine AK/YENİŞEHİR 8Bursa),(Haber Merkezi)- Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası...

Slask Wroclaw-TOFAŞ: 74-90

Barış YILMAZ/BURSA (Haber Merkezi)- TOFAŞ, BKT EuroCup C Grubu...

Çanakkale’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelenk töreniyle başladı

Nazif Cemhan ŞEN / ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)-ÇANAKKALE'de, Cumhuriyet Bayramı'nın...

Hafif ticari araçla otomobil çarpıştı: 2 yaşındaki kız yaralandı

/ÇORLU(Tekirdağ), (Haber Merkezi) - TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde hafif...

Keşan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma töreni yapıldı

/KEŞAN(Edirne),(Haber Merkezi)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img