BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLERİ GELECEĞİN MESLEKLERİ İLE TANIŞTIRIYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLERİ GELECEĞİN MESLEKLERİ İLE TANIŞTIRIYOR

26/09/2024 10:37:45

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, dijital çağın hız kazanması ile birlikte birçok mesleğin dönüşerek yeni meslekler ortaya çıkarması gerçeğinden hareket ederek gençlere yönelik “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri” projesini hayata geçiriyor.

Avrupa Birliği Finansmanı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘’Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekler Projesi ’’ kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 2023 yılı Eylül meclisinde aldığı kararla proje ile ilgili çalışmalara başladı. 2024 yılının 4. çeyreğinde aktif olarak faaliyete geçmesi planlanan proje kapsamında kurulacak olan Gençlik Merkezlerinde 20-29 yaş arası gençlere, dijital çağda ortaya çıkan yeni mesleklere öncülük etmesi amacıyla eğitimler verilecek.

Proje kapsamında 22-23 Eylül 2024 tarihinde Ankara’da 2 günlük çalıştay düzenlendi. 45 belediye temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayın ilk gününde, kurulacak dijital merkezlerde verilecek olan eğitim modülleri ve eğitici eğitimlerin içeriği ele alındı. Ayrıca katılımcı belediyeler tarafından proje kapsamında kurulacak merkezler hakkında bilgi verildi.  Çalıştayın ikinci gününde ise merkezlerin gençlere ulaşmada kullanacağı yenilikçi ve etkili yöntemler, gençlerle birlikte tartışıldı. Çalıştayda ayrıca merkezlerin toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık stratejisini geliştirmek amacıyla grup çalışmaları gerçekleştirildi.

GENÇLERİN DİJİTAL BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

Avrupa Birliği Finansmanı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘’Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekler Projesi ’’ ile bilişim, robotik kodlama, e-dönüşüm, dijital pazarlama, sosyal inovasyon ve tasarım odaklı düşünme gibi tamamlayıcı alanlarda vatandaşların hayatını kolaylaştıran akıllı şehir çözümlerine katkı sağlamak üzere gençlerin gelecekteki becerilerinin çözüm odaklı olması ve teknoloji pazarına katma değerli ürünler yaratması hedefleniyor. Proje kapsamında hayata geçirilecek olan Gençlik Merkezinin hedef kitlesi; istihdam edilme potansiyeli yüksek 20-29 yaş arası gençlerden oluşuyor. Bu proje, Avrupa Birliği finansmanı (UNDP) ile tarafından nihai faydalanıcı olan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde yürütülüyor. Proje ile seçilen 45 belediyede dijital merkezler kurulması, bu merkezlerde gençlerin dijital becerilerinin geliştirilmesi ve bilgi teknolojileri, robotik, kodlama, e-dönüşüm, yapay zekâ ve dijital pazarlama gibi geleceğin meslek kollarına hazırlanması amaçlanıyor.

Bu haber Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

’29 Ekim Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışları’nda derece alanlar ödüllendirildi

'29 Ekim Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışları'nda derece alanlar ödüllendirildiTEKİRDAĞ,...

Tekirdağ’da ‘Vefa ve Dayanışma Buluşması’

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet’in kuruluşunun 103'üncü...

Namık Kemal Üniversitesi’nde ‘Cumhuriyet Fidanı’ dikim etkinliği

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Namık Kemal Üniversitesi'nde, Cumhuriyetin...

Hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı; 2 yaralı

Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),(Haber Merkezi)-TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesinde hafif ticari araç ile...

Yenişehir’de ‘Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışları’ düzenlendi

Mine AK/YENİŞEHİR (Bursa),(Haber Merkezi)- Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, Cumhuriyet Kupası...

Bursa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Berkay konseriyle sona erdi

Kutay SALİ/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA’da 29 Ekim Cumhuriyet...

Bursa’da yük asansörü düştü: 1 yarlı

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa),(Haber Merkezi) - BURSA’nın İnegöl ilçesinde, içinde...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img