Batı Karadeniz, Kuzey Ege ve Marmara’da fırtına uyarısı; Tekirdağ’da deniz yasağı

Olgay GÜLER-Abdullah YALÇIN/EDİRNE, (DHA)- METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü (MGM), bugünden itibaren Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına uyarısında bulundu. Fırtına nedeniyle Tekirdağ’ın Marmara Denizi’ne kıyısı olan 3 ilçesinde 3 gün, Karadeniz’e kıyısı olan bulunan 1 ilçesinde 2 gün denize girmek yasaklandı.

MGM İstanbul Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, bugün, cuma ve cumartesi günleri, Batı Karadeniz, Kuzey Ege ve Marmara Denizi’nde fırtına beklendiği bildirildi. Açıklamada, “Batı Karadeniz’de rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, cuma günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Marmara’da rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, cumartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Kuzey Ege’de rüzgarın, yarın öğle saatlerinden itibaren kuzeyi ile yarın akşam saatlerinden itibaren genelinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, cumartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir” denildi.

PLAJLARA KIRMIZI BAYRAK

MGM’nin uyarısının ardından Tekirdağ Valiliği, Marmara Denizi’ne kıyısı olan Marmaraereğlisi, Şarköy ve Süleymanpaşa ilçelerinde 3 gün, Karadeniz’e kıyısı bulunan Saray ilçesinde 2 gün süreyle denize girmenin yasaklandığını açıkladı. Açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünce alınan verilere göre ve kıyısı bulunduğumuz denizlerimizin genel durumu göz önüne alınarak, vatandaşlarımızın can güvenliğinin tehlikeye girmemesi amacı ile Marmaraereğlisi ilçemiz Sultanköy Mahallemizde, Şarköy ve Süleymanpaşa ilçelerimiz genelinde 14-15-16/08/2025 tarihlerinde 3 gün süreli, Saray ilçemiz genelinde ise 14-15/08/2025 tarihlerinde denize girmek yasaklanmıştır” denildi. Denize girmenin yasaklandığı plajlara kırmızı bayrak asıldı. (DHA)

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Osmangazi’nin sosyal belediyecilik hizmetlerine uluslararası ilgi

Murat ÇOBANGİL/ BURSA, (Haber Merkezi)- RUSYA Federasyonu’na bağlı Tataristan...

Yıldırım’da parklara kış bakımı

Özgül ATABEY/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA’da Yıldırım Belediyesi, kış...

İnegöl Belediyesi’nde personele yapay zeka eğitimi düzenlendi

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),(Haber Merkezi)- İNEGÖL Belediyesi’nde personelinin dijital...

Ekskavatörle geri dönüşüm malzemeleri arasında sıkışıp ölen iş yeri sahibi toprağa verildi

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL, (Bursa), (Haber Merkezi)- BURSA'nın İnegöl ilçesindeki geri...

Nilüfer’de bin 749 öğrenci Cumhuriyet için koştu

Gökhan ÖZHAN/BURSA, (Haber Merkezi)-BURSA’da Nilüfer Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 103’üncü yılı...

Çorlu’da 5 Bin 664 Motosiklet Sürücüsüne Ceza Kesildi

Çorlu’da motosiklet denetimlerinde 5 bin 664 sürücüye ceza kesildi Çorlu’da...

‘Uluslararası Balkan Ressamları Sanat Buluşması’ Edirne’de başladı

Olgay GÜLER- /EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de, Türkiye, Azerbaycan ve...

Durdurulan araçta 7 kaçak göçmen yakalandı, 2 organizatör tutuklandı

/MERİÇ(Edirne),(Haber Merkezi)-EDİRNE'nin Meriç ilçesinde yasa dışı yollarla Avrupa...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img