Başkan Topak: Ergene’nin Havasını, Suyunu Korumak İçin Mücadelemiz Sürecek

 Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği İl Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde çevreyi kirleten 7 işletmeye 8 milyon 692 bin 801 TL cezai işlem uygulandığını belirterek, “Ergene’nin havasını, suyunu korumak için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Ergene’de vatandaşların huzuru ve sağlığı için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, yapılan test ve analizler sonucunda ilçe genelinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilen 7 işletmeye 8 milyon 692 bin 801 TL ceza kesildiğini söyledi.

Topak, “Son dönemde Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerimizden gelen koku şikayetlerini devletimizin kurumları ile koordineli bir şekilde takip ediyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimler sonucunda, Çorlu Çayı ve Sinan Dede Deresi’ne mevzuata aykırı şekilde atık su deşarj eden 7 işletmeye toplam 8 milyon 692 bin 801 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Ayrıca OSB atık su arıtma tesisinden kaynaklanabilecek hidrojen sülfür gazının ölçümü için 2 ay süreyle pasif örnekleme tüpleri hem tesis çevresine hem de mahallelerimize yerleştirilmiştir. Ölçüm ve analizler tamamlandığında yine il müdürlüğümüz tarafından gerekli tüm yasal işlemler yürütülecektir.

Bizler Ergene Belediyesi olarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz ile birlikte sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Havamızı, suyumuzu ve toprağımızı korumak; çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Ergene bırakmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Edirne Mevlevihanesi kapılarını açıyor

Olgay GÜLER/EDİRNE, (Haber Merkezi)-EDİRNE'de Osmanlı döneminde Edirne ve Balkanlar'da...

Edirne’de öğrencilere okçuluk eğitimi için iş birliği protokolü

Olgay GÜLER/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de, ortaokul ve lise düzeyindeki...

BUÜ’de Boz ırk sığırların çoğaltılması için 40’tan fazla buzağı elde edildi

Cennet PORSUK- Kutay SALİ/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA Uludağ...

Marmarabirlik’in ‘Minik Şeflerle Zeytinli Tarifler’ atölyesi İznik’te

Semih TÜRKER/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA’nın İznik ilçesinde, Marmarabirlik...

Yenişehir Belediyesi Kadın Spor Salonu yenilenen yüzüyle hizmete açıldı

Mine AK/ BURSA, (Haber Merkezi)- YENİŞEHİR Belediyesi Kadın Spor...

Yaralı ıslanmasın diye başında şemsiyeyle bekleyen kadın polise başarı belgesi

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL, (Bursa), (Haber Merkezi)- BURSA'nın İnegöl ilçesinde 2...

Çanakkale Savaşları’nda Türk askeri, yaralı İngiliz’i sırtında taşımış

Nazif Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)- ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img