Çorlu

Bağımlılıkla Mücadele İçin Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Çorlu’da bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların ele alındığı koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten başkanlığında düzenlenen toplantıya Çorlu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Neval Solakoğlu ile YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) yetkilileri katıldı.

Toplantıda ilçede bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler değerlendirilirken, özellikle gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik çalışmalar ve kurumlar arası iş birliği konuları görüşüldü. YEDAM yetkilileri tarafından bağımlılıkla mücadele alanında yürütülen danışmanlık ve rehabilitasyon hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kurumlar Arası İş Birliği Vurgusu

Bağımlılıkla mücadelenin yalnızca sağlık alanında değil, eğitim, aile ve sosyal yaşamın tüm alanlarını kapsayan önemli bir konu olduğuna dikkat çekilen toplantıda, ilgili kurumların koordinasyon içerisinde hareket etmesinin önemine vurgu yapıldı.

Mücadele Kararlılıkla Sürecek

Toplantıda, bağımlılığın önlenmesine yönelik farkındalık çalışmalarının artırılması, risk gruplarına yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin sürdürülmesi ve vatandaşların YEDAM hizmetlerinden daha etkin şekilde faydalanabilmesi için yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, bağımlılıkla mücadelenin toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, kurumlar arası iş birliğiyle çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu