Afetlere dirençli Tekirdağ için eğitim programı tamamlandı

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- INTERREG NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş Birliği Programı kapsamında yürütülen ‘Black Sea Unites Against Natural Disasters’ (BSUAND) projesinde Tekirdağ genelinde afet farkındalık eğitimleri tamamlandı.

Trakya Kalkınma Ajansı liderliğinde yürütülen projede, Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı’nın yanı sıra Bulgaristan’dan ‘Varna Free University Chernorizets Hrabar’ ve Yunanistan’dan ‘Hellenic Rescue Team’ ortaklığında hayata geçirildi. Eğitim programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda il genelindeki okullarda eğitim verildi.

30 OKULA AFETLERE HAZIRLIK EĞİTİMİ

Afetlere dirençli şehir vizyonuyla sürdürülen çalışmalar kapsamında 30 okulda öğrencilere yönelik eğitimler düzenlenerek afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesinin artırılmasına katkı sağlandı. Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı destekli ‘Black Sea Unites Against Natural Disasters’ başlıklı proje kapsamında gerçekleştirilen afet farkındalık eğitimlerinin sonuncusu Aka Koleji’nde gerçekleştirildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Deprem Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen eğitimler, Türkiye Deprem Vakfı Koordinatörü ve Jeofizik Yüksek Mühendisi Seyhun Püskülcü tarafından verildi. Eğitimlerde öğrencilere afet bilincini artırmaya yönelik temel bilgiler aktarılırken; deprem anında doğru davranış şekilleri, afet çantası hazırlama, afet sonrası aile bireyleriyle buluşma noktalarının belirlenmesi ve iletişim planı oluşturulması gibi hayati konular da ele alındı. Eğitimin ardından öğrenciler okul bahçesinde bulunan deprem simülasyon TIR’ı ile teorik bilgilerini uygulama fırsatı buldular. Bu eğitimlerde, ‘Çök, kapan, tutun’ tekniği uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Kapanış programına Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener ile Afet Yönetimi Şube Müdürlüğü’nde Jeoloji Mühendisi ve Proje Yürütücüsü olarak görev yapan Özlem Çebi Saka da katılım sağladı. (Haber Merkezi)

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Silahlı Kavga: 1 Yaralı!

Çerkezköy’ün Kızılpınar Atatürk Mahallesi’nde iki grup arasında çıkan tartışma...

Kamyonet, karşı şeride geçen TIR’a çarpıp devrildi; 4 yaralı

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de karşı yöne geçen...

İki motosikletin çarpıştığı kazada 1 yaralı; o anlar kamerada

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de, iki...

Edirne’de kum ocağında park halindeki 3 kamyon yandı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de bir...

Uludağ’da kar yağışı (2)

ARAÇLAR YOLDA KALDIUludağ’da öğle saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle...

Bursaspor Basketbol-Bahçeşehir Koleji: 80-90

Ebru VARDAR / BURSA, (Haber Merkezi)-SALON: Tofaş Spor SalonuHAKEMLER:...

Yolcu minibüsüyle hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 10 yaralı

Mehmet İNAN/BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA'da yolcu minibüsüyle hafif ticari...

Bursa’da mevsimlik işçilerin çadırlarını su bastı

Mine AK/YENİŞEHİR (Bursa),(Haber Merkezi)- BURSA’nın Yenişehir ilçesinde etkili olan...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img