Edirne’de depremzedeler için kan verme kuyruğu

Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), (DHA)- EDİRNE’nin Keşan ilçesinde Kızılay’ın kan verme noktasında depremzedeler için kan bağışında bulunmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.
Edirne Kızılay Kan Merkezi ve Keşan Belediyesi tarafından Ahmet Yenice Ortaokulu’nda depremzedeler için kan bağışı kampanyası düzenlendi. Bağışta bulunmak isteyenler, form doldurarak kan vermek için sıraya girdi, kuyruklar oluştu.
Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Bugün, Keşan’a Kızılay’ı davete ettik. Edirne’de ilk ilçe olarak Keşan’a geldiler. Belediye olarak da kurum ve kuruluşlar olarak da takip ediyoruz. 500 ünite kan bağışı için niyetlendik. Alınan kanların kullanılması açısından zamanla yarışan bir Kızılay var. 40 bin ünite kan şu anda beklemede. Önce onların kullanılması gerekiyor. Dışarıda büyük kuyruklar var. Temkinli olalım. Kan vermek isteyen vatandaşlarımıza mesaj çektik. ‘Gelin kan verin’ dedik ama kontrollü gelsinler. 3-4 gün içerisinde Kızılay tekrar gelecek, yine verebiliriz. Yoğunluk çok, bu yoğunluğu zamana, biraz günlere bölelim. İhtiyaç anında SMS’le ve sosyal medyadan duyurularda bulunuyoruz” dedi.
Abdullah Yetim de depremzedeler için kan vermeye geldiğini ifade ederek, “Türkiye’ye büyük geçmiş olsun. Depremzedelerin Allah yar ve yardımcısı olsun. 10 ilimizin etkilendiği bu afetten dolayı çok üzgünüz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bizde burada kan vererek üzerimize düşeni yapıyoruz. İnşallah bunu da atlatacağız” diye konuştu.
Ahmet Üzdemir ise “Vatanımızda böyle bir felaketten sonra herkesin kan vermesini temenni ederim. Sağlığı, sıhhati yerinde olan herkesin kan vermesini isterim. Allah kanlarımızla o kardeşlerimize şifa versin. Bir kişi kurtarabilirsek ne mutlu” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Meriç Nehri’nde göçmen ailenin botu alabora oldu: 1 çocuk öldü, 2 çocuk kayıp

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...

Edirne’de kayıp 13 göçmen çocuk bulundu

Gurbet GÖKÇE/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de, İlk Kabul Arda Çocuk...

Edirne’de Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı yapılacak

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE Bisiklet Spor Kulübü...

Çorlu Belediyesinden Okullarda Hayat Kurtaran Eğitim

Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (Çorlu AKE), ilçedeki okullarda...

Tekirdağ’da silah operasyonunda 10 gözaltı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde polisin...

Tekirdağ’da fırtına; ağaç ve telefon direği devrildi

Şenol AKSOY- /TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu ve Saray...

Marmaraereğlisi’nde ortaokula görsel sanatlar ile akıl ve zeka oyunları atölyesi kuruldu

Şafak TAŞOYAR/MARMARAEREĞLİSİ(Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Marmaraereğlisi ilçesi 75'inci Yıl...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img