Büyükşehir, Kentsel Dönüşüm Kapsamında Rezerv Konut Yapımına Başlıyor

Tekirdağ’ın birinci derece deprem bölgesinde olması gerçeğinden hareket ederek, depreme hazırlık ve kentsel dönüşümde farkındalık oluşturma adına, ulusal platformlarda ödül alan önemli projelere imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 23. yılında deprem dönüşümüne yönelik bir farkındalık projesi’ni daha hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Proje kapsamında; Süleymanpaşa İlçesi Zafer Mahallesi Şehitler Abidesi arkasında bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait arsa üzerinde daha önce ‘’6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’’ kapsamında riskli yapı tespiti yapılarak yıkılan konutların yerine aynı yerde deprem dönüşümüne yönelik bir farkındalık projesi oluşturulacak.

BAŞKAN ALBAYRAK: “PROJE KAPSAMINDA 2 BLOK 40 DAİRELİK KONUT YAPILACAK”

Projeye başlamak için gerekli olan yapı ruhsatının alındığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Taşınmazımız üzerinde yapacağımız 2 blok 40 dairelik konut projemize başlamak için yapı ruhsatımızı almış bulunmaktayız. Konuyla ilgili ihale süreci başlatılmış olup burada üretilecek konutlar Kentsel dönüşüm müdürlüğümüzce deprem performans analizi yapılarak risk sınıfı E sınıfı olarak belirlenen binalar arasında, talep edilmesi halinde tam çoğunluk sağlayan hak sahiplerinin, uygun ödeme koşulları çerçevesinde depreme dayanıklı konutlarda yaşamaları hedeflenmektedir.” dedi.

Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında ayrıca; Altınova mahallesinde bulunan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanında 5393 sayılı Belediye Kanununun 73. maddesi kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine geçen taşınmazlar üzerinde, revizyon imar planları ile parselasyon planı sürecinin tamamlanmasına müteakip alan içerisinde bulunan binaların transferine yönelik 5 blok, 90 daire ve 4 işyerinden oluşan rezerv yapı projesinin de kısa süre içinde başlanılması planlanmaktadır.

Bu haber Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Tekirdağ’da fırtına; ağaç ve telefon direği devrildi

Şenol AKSOY- /TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu ve Saray...

Marmaraereğlisi’nde ortaokula görsel sanatlar ile akıl ve zeka oyunları atölyesi kuruldu

Şafak TAŞOYAR/MARMARAEREĞLİSİ(Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Marmaraereğlisi ilçesi 75'inci Yıl...

JASAT’ın yakaladığı uyuşturucu satışı yapan şüpheli tutuklandı

Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesinde jandarmanın uyuşturucu...

Cezaevine uyuşturucuyla girmeye çalışan hükümlü tutuklandı

KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ’nde açık ceza infaz kurumuna uyuşturucu...

Kırklareli’de 6 milyon liralık dolandırıcılık şüphelisi tutuklandı

Vahit İŞBAŞARAN/ KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ'de kendisini polis olarak...

Ağına 350 kiloluk ‘boz camgöz’ türü köpek balığı takıldı

/ENEZ (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE’nin Saros Körfezi’ne kıyısı...

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde meme kanseri farkındalığı konferansı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE İl Emniyet Müdürlüğü'nde,...

Edirne’de 8 isim ‘Somut Olmayan Kültür Miras Taşıyısı’ olmaya hak kazandı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de Kültür ve Turizm...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img