BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR


30/09/2021 15:53:29

Sosyal Belediyecilik anlayışının başarılı örneklerini hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılından beri sürdürdüğü `Evde Temizlik Hizmeti’ ile ihtiyaç sahibi, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Evde Temizlik Hizmeti,  kendi ihtiyacını karşılayamayan, yalnız yaşayan, kimsesiz, bakıma muhtaç, ekonomik gücü ve beden gücü yetersiz engelli ve yaşlı vatandaşların evlerini ve eşyalarını temizlemek amacıyla hayata geçirildi. Temizlik hizmetinin verildiği özel donanımlı 2 adet mobil hizmet aracı içerisinde 3 adet 17 kg yıkama ve kurutma kapasiteli çamaşır makinesi, halı yıkama makinesi, temiz su tankı ve kirli su tankı ile jeneratör ve temizlik malzemeleri bulunuyor. Evde Temizlik Hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların ALO 153 istek ve şikâyet hattını aramaları ya da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurmaları gerekiyor.

Öte yandan proje ile ilgili yapılan vatandaş memnuniyet anketinde, hizmetten faydalanan vatandaşların yüzde 99’unun projeden memnun olduğu belirlendi. 

Proje Kapsamında 1.636 Evde Temizlik Hizmeti Yapıldı 

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kurulduğumuz günden bu yana tüm hizmetlerimizi sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında hayata geçiriyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda önemli projeler gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Evde Temizlik Hizmeti de bu anlamda önem verdiğimiz projelerimizden bir tanesi. Temiz Evler, Gülümseyen Yüzler sloganı ile hayata geçirdiğimiz proje kapsamında 2016 yılından bugüne kadar 1.636 evde temizlik hizmeti yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya, Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Yazar= Tekirdağ Belediyesi | Bülten

 

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Cezaevine uyuşturucuyla girmeye çalışan hükümlü tutuklandı

KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ’nde açık ceza infaz kurumuna uyuşturucu...

Kırklareli’de 6 milyon liralık dolandırıcılık şüphelisi tutuklandı

Vahit İŞBAŞARAN/ KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ'de kendisini polis olarak...

Ağına 350 kiloluk ‘boz camgöz’ türü köpek balığı takıldı

/ENEZ (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE’nin Saros Körfezi’ne kıyısı...

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde meme kanseri farkındalığı konferansı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE İl Emniyet Müdürlüğü'nde,...

Edirne’de 8 isim ‘Somut Olmayan Kültür Miras Taşıyısı’ olmaya hak kazandı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de Kültür ve Turizm...

Tekirdağ’da afetlere karşı müdahale kapasitesi güçlendiriliyor

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi 13 Ekim Uluslararası...

NKÜ Rektörü Şahin, 7’inci kez ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof....

Tekirdağ’da fırtına; eğitim uçuşları iptal edildi, balıkçılar denize açılamadı (2)

  MARMARAEREĞLİSİ'NDE FIRTINA ETKİLİ OLUYOR Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde etkili olan fırtına,...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img