Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the recaptcha-in-wp-comments-form domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/corludahaber.com/public_html/h/wp-includes/functions.php on line 6131

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-user-frontend domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/corludahaber.com/public_html/h/wp-includes/functions.php on line 6131

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ol-scrapes domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/corludahaber.com/public_html/h/wp-includes/functions.php on line 6131

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-responsive-recent-post-slider domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/corludahaber.com/public_html/h/wp-includes/functions.php on line 6131

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/corludahaber.com/public_html/h/wp-includes/functions.php on line 6131
BÜYÜKŞEHİR'DEN ZEYTİN ÜRETİCİLERİNE MALZEME DESTEĞİ | Çorlu'da Haber
Tekirdağ

BÜYÜKŞEHİR’DEN ZEYTİN ÜRETİCİLERİNE MALZEME DESTEĞİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, zeytin üreticilerinin artan maliyetlerine destek olmak ve kaliteli üretimi teşvik etmek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Şarköy Ziraat Odası ile işbirliği yapan belediye, üreticilere zeytin yetiştiriciliği için gerekli malzemeleri yüzde 50 oranında hibe edecek.

Trakya Bölgesi’nin tarımsal verimlilik açısından önemli merkezlerinden biri olan Tekirdağ’da, özellikle mikro klima iklimiyle ünlü Şarköy ilçesindeki zeytin üreticileri için somut bir destek paketi devreye giriyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında, sahada yapılan incelemeler sonucu üretim faaliyetlerinde en çok ihtiyaç duyulan temel malzemeler üreticilere kazandırılacak.

ZEYTİN ÜRETİCİLERİNİN İHTİYACI OLAN TÜM MALZEMELER PAKETTE YER ALIYOR

Üreticilere ulaştırılacak “Zeytin Üreticisi Destek Paketi” içerisinde; zeytin filesi, budama makası ve testeresi, eldiven, tarak ve sopa ile zeytin toplama kasası bulunuyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Destekten yararlanmak isteyen üreticilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olmaları ve başvurularını üyesi oldukları Şarköy Ziraat Odası’na yapmaları gerekiyor. Aynı evde yaşayan ailelerden yalnızca bir kişi başvurabilecek. Başvuru sahiplerinin herhangi bir yerde sigortalı çalışmıyor olmaları, zeytinlik arazisinin sahibi olmaları veya en az 7 yıllığına kiralanmış olması şartı aranıyor. Ortak mülkiyetli arazilerde ise diğer hissedarlardan alınmış 7 yıl süreli noter onaylı muvafakatname zorunluluğu bulunuyor.

YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

Proje kapsamında malzeme bedelinin yarısı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, kalan yarısı üretici tarafından ödenecek. Bu uygulamayla üreticinin mali yükü hafifletilirken, bölgenin zeytin üretiminin artırılması hedefleniyor.

Proje kapsamında, dağıtılan malzemeleri başkasına devreden veya başvurusu sırasında yanlış bilgi veren kişilerden malzemelerin parasal karşılığı tahsil edilecek ve bu kişiler sonraki 5 yıl boyunca malzeme desteğinden yararlandırılmayacak. Destek alan üreticilerin, belediye’nin teknik personelinin sahada yapacağı denetimlere gerekli kolaylığı göstermesi de zorunluluklar arasında yer alıyor.

ZEYTİNCİLİĞE GÜÇLÜ KATKI

Tekirdağ’ın tarımsal potansiyelini daha da güçlendirmeyi amaçlayan proje, Şarköy’ün önemli bir geçim kaynağı olan zeytinciliğe önemli bir katkı sunacak. Başvurular, Şarköy Ziraat Odası aracılığıyla alınmaya başlandı.

CANDAN BAŞKAN: “TARIMIN VE ÜRETİMİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Destek projesi hakkında bir değerlendirmede bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Şarköy’ün zeytinciliği sadece ilçemiz için değil, Tekirdağ’ın tarımsal çeşitliliği ve ekonomisi için de büyük önem taşıyor. Bu proje ile üreticilerimizin artan maliyetlerine nefes aldırırken, kaliteli üretimi de teşvik ediyoruz. Biz üreticimizin emeğini ve alın terini çok kıymetli buluyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçimizin yanında olacağız, tarımın ve üretimin sürdürülebilirliğini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Bu haber Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Haber ve resimlerin telif haklarından dolayı kullanımı yasaktır. Yazılı izni alınmadan hiçbir yazılı, görsel, işitsel içerik kopyalanamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz veya satılamaz. Aksi halde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na ve 6102 sayılı maddesine göre gerekli işlemler uygulanacaktır.
© Copyright 2014

 

Başa dön tuşu