Türkmeneli Göleti’nde Su Seviyesi Yüzde 5’in Altına Düştü

TEKİRDAĞ’da, tarımsal sulama ve içme suyu amaçlı kullanılan Türkmeneli Göleti’nde su seviyesi yüzde 5’in altına düştü.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Onur Bozkurter, göletin tamamen kuruma noktasına geldiğini belirterek, “Ciddi bir kuraklıkla karşı karşıyayız, kuyular bile boş durumda.

Su temini konusunda yoğun bir mücadele veriyoruz ancak özel mülkiyete ait kuyularda dahi su bulunamıyor. Gölet tamamen çamur içinde kaldı, su kalmadı” dedi.

İklim değişikliğiyle birlikte artan hava sıcaklıkları ve yetersiz yağışların etkisiyle, Tekirdağ’da tarımsal sulama ve Marmaraereğlisi ilçesinde bazı mahallelere içme suyu sağlama amaçlı kullanılan Türkmeneli Göleti’nde su seviyesi yüzde 5’in altına geriledi.

Marmaraereğlisi’ne bağlı Yeniçiftlik Mahallesi yakınındaki göletteki son durum havadan da görüntülendi. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Onur Bozkurter, su temini konusunda yoğun mücadele verdiklerini, kuyularda da su bulamadıklarını belirtti.

Bozkurter, “Türkmenli Barajımız susuzluk nedeniyle maalesef çok sıkıntılı bir durumda. Ciddi bir kuraklıkla karşı karşıyayız, kuyular bile boş durumda. Su temini konusunda yoğun bir mücadele veriyoruz ancak özel mülkiyete ait kuyularda dahi su bulunamıyor. Gölet tamamen çamur içinde kaldı, su kalmadı” dedi.

‘NÜFUS 30 BİNDEN 400 BİNE ÇIKTI’

Marmaraereğlisi’nde yaz aylarında nüfusun büyük ölçüde artmasının da su sıkıntısını derinleştirdiğini vurgulayan Başkan Bozkurter, “Normalde 30 bin nüfuslu olan ilçemiz, yazlıkçı ve tatilcilerin gelmesiyle 400 bine ulaştı. Bu artış su kaynakları üzerinde büyük baskı oluşturdu.

Vatandaşlarımız bu durumdan mağdur oldu. Onlarla birlikte hareket ederek bu sorunu en kısa sürede çözmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

‘SUYU DİKKATLİ KULLANIN’

Vatandaşlara su tüketiminde hassasiyet çağrısında bulunan Bozkurter, “Bu süreçte vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Lütfen havuzlarımızı doldurmayalım, arabalarımızı yıkamayalım. Suyu keyfi amaçlarla kullanmayalım.

Kapımızda ciddi bir kuraklık tehlikesi var. Bu sadece ilçemizin değil, tüm Türkiye’nin sorunu. Dilerim bu sıkıntı en kısa sürede sona erer” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çorlu’da Haber Muhabir: Ege Akıncı

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Çinli firmadan Edirne’de 40 milyon dolarlık yatırım

/UZUNKÖPRÜ (Edirne), (Haber Merkezi)- ÇİN'in önde gelen...

İNSAN HAYATINA DOKUNAN BELEDİYECİLİK

Sosyal belediyeciliğin başarılı örneklerini ortaya koyan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi,...

“ORTAK AKIL VE DAYANIŞMAYLA TEKİRDAĞIMIZIN GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, 19 Ekim...

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı; 1 ölü, 3 yaralı

-Murat YAYIN/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Şarköy ilçesinde, 2...

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TIR sürücülerinden 5 saatlik eylem

Olgay GÜLER- / EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de uluslararası...

Polis takibiyle üzerindeki korsede tabancayla yakalanan alkollü sürücüye 250 bin lira ceza

/ UZUNKÖPRÜ(Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde uygulama...

Osmangazi’nin sosyal belediyecilik hizmetlerine uluslararası ilgi

Murat ÇOBANGİL/ BURSA, (Haber Merkezi)- RUSYA Federasyonu’na bağlı Tataristan...

Yıldırım’da parklara kış bakımı

Özgül ATABEY/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA’da Yıldırım Belediyesi, kış...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img