Dünya Yetimler Günü Münasebetiyle İftar Programı Düzenlendi

Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve Eşi Nurdan Soytürk Hanımefendi ev sahipliğinde iftar programı düzenlendi.

Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan ezanın ardından Vali Soytürk, Eşi Nurdan Soytürk, protokol üyeleri, koruyucu aileler ve çocuklar ile birlikte oruçlarını açtı.

Ardından İl Müftüsü Mustafa Soykök, yemek duası yaptı.

Sonrasında Vali Soytürk, masaları ziyaret ederek çocuklarla ve koruyucu ailelerle tanıştı. Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Soytürk, onlarla bir süre sohbet etti. Ardından günün anısına çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Akabinde iftar programında bir konuşma yapan Vali Soytürk; “İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2013 yılında, yetimlere sahip çıkılması konusunun dünya gündeminden düşmemesi için her yıl Ramazan ayının 15. gününün Dünya Yetimler Günü olarak anılması kararı alınmıştır. O tarihten bu güne kadar toplumun bilinçlendirilmesi ve duyarlılığın arttırılması amacıyla çeşitli etkinlikler ve faaliyetler düzenlenmekte. Bizler de bugün bu maksatla yetim ve öksüz kardeşlerimiz ile siz değerli koruyucu aileleri ile bir araya geldik.

Yetim ve öksüzlere bakmak, onların anne-baba eksikliğini hissetmeden büyümelerini sağlamak için gayret göstermek, şefkat ve merhametten onları mahrum etmemek insanlık adına yapılacak en güzel faaliyetlerden biridir.

Yetim ve öksüzlere sahip çıkmak Türk ve İslam geleneğinin bizlere bıraktığı en güzel miraslardan biridir. Osmanlı Devleti’nde yetim ve öksüzlerle daima ilgilenilmiş, onların yaşamsal ihtiyaçlarının yanında eğitim, öğretim ve mesleki anlamda gelişimlerine de destek verilmişti.

 

Bu maksatla pek çok kurum kurulmuştur. Savaşlar nedeniyle yetim ve öksüz kalan çocuklara yuva olan “Darul Eytam” bu kurumlar arasındadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz de bu geleneği sürdürmektedir. Devletimiz bu konuda oldukça özenli davranmakta, öksüz ve yetim yavrularımıza kol kanat germekte ve sahip çıkmaktadır. Bu doğrultuda, çocuklarımızın korunması ve güvenli bir ortamda yetişmesi için çocuk kurumları açılmış, bu kurumlar vasıtasıyla bakıma ve korunmaya muhtaç çocuklarımız, Devletimizin güvenli kanatları altına alınmıştır.

Öksüz ve yetimlere sahip çıkma ve onlara iyilikte bulunma kültürünü devam ettiren vatandaşlarımızın da olduğunu görmek mutluluk vericidir. Çocuklarımıza sevgi, şefkat ve samimiyet dolu sıcak aile ortamı sunan siz değerli koruyucu ailelerimize teşekkür ediyorum.

Koruyucu aileler yanında kalan çocuklarımızın dışında Devletimizin himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklarımız da var.

Bu yavrularımızın daha iyi şartlarda büyüyebilmeleri, özellikle de sevgi, şefkat ve merhametten mahrum kalmamaları için hepimize görevler düşmekte.

Zaman zaman kaldıkları Müdürlüğümüze bağlı evleri ziyaret ederek çocuklarımızla ilgilenilmesi ve abilik ve ablalık yapılarak onlarla keyifli vakit geçirilmesi onların hayatlarını güzelleştirecektir.

Dünya Yetimler Günü vesilesiyle, yetim ve öksüzlere olan özenimizin ve hassasiyetimizin artmasını temenni ediyor; yetim ve öksüz çocuklarımıza huzurlu, mutlu, sağlıklı ve başarılarla dolu bir hayat diliyorum.” dedi.

Ardından Tekirdağ İl Müftülüğü personeli Murat Göktaş yönetiminde Genç İmam hatipliler Tasavvuf Topluluğu ilahiler söyledi.

Süleymanpaşa ilçemizde bir otelde düzenlenen iftar programına Vali Soytürk ve Nurdan Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Vali Yardımcıları Kaan Peker, Osman Abdullah Günaydın, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Arzu Çebi, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı S.G. Yzb. Can Çakıcı, İl Müftüsü Mustafa Soykök, AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Özdemir, kurum müdürleri, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Bu haber Tekirdağ Valiliği’nin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

İnşaat iskelesinden başına tahta parçası düşen işçi ağır yaralandı

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL, (Bursa), (Haber Merkezi)- BURSA’nın İnegöl ilçesinde, inşaattaki...

Gemlik’te, 11’inci Hemşehri Dernekleri Festivali başladı

Kazım BULUT/GEMLİK (Bursa), (Haber Merkezi)-BURSA’da Gemlik Belediyesi 11’inci Hemşehri...

Binlerce Bursalı Cumhuriyet için koştu

Muhammet SEZGİN/BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın...

‘Geleneksel Türk Okçuluk Türkiye Şampiyonası’ sona erdi

Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), (Haber Merkezi)- BURSA'NIN Karacabey ilçesinde düzenlenen...

TOFAŞ – Aliağa Petkimspor: 72-74

Ebru VARDAR / BURSA, (Haber Merkezi)SALON: Tofaş Spor SalonuHAKEMLER:...

Ankara’nın Tekirdağ’a Bağlanması İstendi!

Ankara’nın Tekirdağ’a Bağlanması İstendi! TBMM Dilekçe Komisyonu’na vatandaşlar tarafından iletilen...

Saros Körfezi’nde deniz ciğeri denizanası görüldü

/EDİRNE,(Haber Merkezi)-EDİRNE'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine...

Edirne’de Sırpsındığı Zaferi dolayısıyla 4 kilometrelik anma yürüyüşü yapıldı

Olgay GÜLER/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de, Osmanlı İmparatorluğu'nun Haçlılara karşı...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img