Yargıtay kararı bozdu, doktora nitelikli cinsel saldırıdan 15 yıl hapse çarptırılan başhekim tutuklandı

Gurbet GÖKÇE/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde özel bir hastanenin başhekimi Abdullah Çiftçi’nin (47), aynı hastanede görevli kadın doktor E.V.’ye ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığı karar, istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Tahliye edilen çiftçi, Yargıtay’ın, istinaf mahkemesinin kararını bozması üzerine yeniden yapılan yargılamada tutuklanarak cezaevine konuldu.

Olay, Lüleburgaz’daki özel bir hastanede 30 Mayıs 2020 tarihinde meydana geldi. Hastanede görev yapan yabancı uyruklu kadın doktor E.V., iddiaya göre, başhekim Abdullah Çiftçi’nin cinsel saldırısına uğradı. Olayın ardından ailesinin yaşadığı Edirne’ye giden E.V., psikolojik destek alıp polis merkezine gitti. Çiftçi’nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne süren E.V., şikayetçi oldu. E.V. ifadesinde, sevgilisinden ayrıldıktan sonra başhekimin kendisine rahatlaması için bir ilaç verdiğini ve aynı gün acil serviste çalıştığı sırada yanına gelerek, aynı ilaçtan ikinci kez verdiğini söyledi. Başhekim Abdullah Çiftçi’nin kendisini akşam içki içmek için odasına davet ettiğini anlatan E.V., ısrarları üzerine bir bardak şarap içtiğini, daha sonra da devam ettiğini belirtti. Kendisini kötü hissettiğini anlatan E.V.., başhekimin odanın kapısını ve ışıklarını kapatıp, kendisine sedye üzerinde cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. E.V., halsiz olduğu için direnemediğini ve bu yüzden yardım istemek için çığlık atamadığını söyledi. Şikayet üzerine gözaltına alınan Çiftçi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede 19 Haziran 2020’de tutuklandı.

CEZADA İNDİRİM YAPILDI

Başhekim Abdullah Çiftçi, ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla yargılandığı Kırklareli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Çiftçi, “Rızası dışında bir şey yapmadım” dedi ve tahliyesini talep etti. Doktor E.V.’nin avukatı da sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, Başhekim Abdullah Çiftçi’yi, eylemi, kendisini beden veya ruh bakımından savunamayacak kadına karşı gerçekleştirmesi kanaatiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra sanık Çiftçi’nin geçmişi, verilen cezanın geleceği üzerindeki olası etkisini göz önüne alarak cezayı 15 yıla indirdi.

Abdullah Çiftçi’nin avukatlarının itirazı üzerine dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25’inci Ceza Dairesi’ne gitti. Ceza Dairesi, Kırklareli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını bozup, Çiftçi için beraat ve tahliye kararı verdi. Kararı, E.V.’nin avukatı Bedia Mutlu Mirzabey, Yargıtay’a taşıdı.

Yargıtay 9’uncu Dairesi, istinaf mahkemesinin kararını bozdu. Bozma kararında, “Özetle eksik inceleme ve değerlendirme ile karar verildiğine, tüm dosya kapsamı gözetilmeksizin karar verildiğine, mağdurenin tutarlı ve istikrarlı beyanlarının yok sayılarak hüküm kurulduğuna, kararın bozulması talebine ve dilekçesinde belirttiği diğer hususlara ilişkindir. Kararın usul ve esas açısından hatalı olduğuna, eksik incelemeyle hüküm kurulduğuna, gerekçenin hatalı olduğuna, tanık Rıdvan’ın beyanlarının değerlendirilmediğine, sanığın üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olduğuna, kararın sanık aleyhine bozulması talebine ve dilekçesinde belirttiği diğer hususlara ilişkindir. Olayın mağdure tarafından adli mercilere hemen bildirilip intikal ettiğine, sanığın mağdureye direncini kıracak mahiyette ilaç ve alkol vererek üzerine atılı suçu işlediğine, olay sonrası mağdureyi gören tanıkların da mağdurenin bitkin bir halde olduğunu söylediklerine, sanığın cinsel saldırı eyleminin rıza ile gerçekleştiğini delillendirmek için hastanede çalışan bir görevliye mağdurenin kendisine karşı oral seks yaptığını gördüğünü söylemesi şeklinde telkinde bulunduğunun da sabit olduğunun anlaşıldığına, sanık hakkında verilen İlk Derece Mahkemesi’nin mahkumiyete yönelik kararına karşı yapılan istinaf başvurusunun esastan reddine karar verilmesi gerekirken aksi kanaatle beraat kararı verilmesinin usul ve kanuna aykırı olduğuna, kararın sanık aleyhine bozulması talebine ilişkindir” denildi.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne geldi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25’inci Ceza Dairesi, Yargıtay’ın bozma kararına uydu. Dün yapılan duruşmaya Yalova’dan SEGBİS ile katılan Başhekim Abdullah Çiftçi, duruşmanın ardından polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak, cezaevine gönderildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Meriç Nehri’nde göçmen ailenin botu alabora oldu: 1 çocuk öldü, 2 çocuk kayıp

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...

Edirne’de kayıp 13 göçmen çocuk bulundu

Gurbet GÖKÇE/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de, İlk Kabul Arda Çocuk...

Edirne’de Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı yapılacak

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE Bisiklet Spor Kulübü...

Çorlu Belediyesinden Okullarda Hayat Kurtaran Eğitim

Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (Çorlu AKE), ilçedeki okullarda...

Tekirdağ’da silah operasyonunda 10 gözaltı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde polisin...

Tekirdağ’da fırtına; ağaç ve telefon direği devrildi

Şenol AKSOY- /TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu ve Saray...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img