Tunca Nehri kıyısında Kakava kutlaması

Ali Can ZERAY- Uğur AKAGÜNDÜZ/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de, ‘baharın habercisi’ olarak kabul edilen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’nin 2’nci gününde, Romanlar ile kente gelen yerli ve yabancı turistler Sarayiçi’nde Tunca Nehri kıyısına akın etti. Nehir kıyısında toplanan kalabalık kağıtlara yazdıkları dileklerini suya bırakıp, ağaçlara asarak geleneği yaşattı.
Kentte her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan baharın habercisi Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, halkın yoğun ilgisiyle kutlandı. Türkiye’nin hemen her yerinden binlerce kişinin turlarla geldiği şenlikler, tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi’nde dün akşam dev ateşin yakılmasıyla başladı. Romanlar ve yerli ve yabancı binlerce kişi, alanda sabahın ilk ışıklarına kadar dans edip eğlendi. Tunca Nehri’nin geçtiği bölgedeki şenliklerde, yüzünü nehirde yıkayanlar, dileklerini yazdıkları kâğıtları suya bıraktı. Ardından kapıya asınca bereket getirdiğine inandıkları ağaç dallarını koparan katılımcılar, geleneklerini yerine getirmenin mutluluğuyla evlerinin yolunu tuttu.
‘İLK KEZ BU KADAR KALABALIK GÖRÜYORUM’
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tunca Nehri’ne çelenk bırakma etkinliği öncesi gazetecilere konuştu. Gürkan, “Edirne’de ilk kez bir organizasyonda bu kadar kalabalık görüyorum. Dün bana iletilen rakamlar 120 bin civarında ziyaretçinin Edirne’ye geldiği. 1 yıl öncesinde zaten tüm otellerimiz doluydu. Sadece oteller değil; diğer konaklama birimleri, misafirhaneler. Dün gece Sarayiçi’nde binlerce insan çadırlarda, arabalarında konakladı. Biz de nelere ihtiyacımız olduğunu tespit ettik. Seneye daha derli toplu bir organizasyon olacak. Buna göre hazırlıklarımızı yapacağız” dedi.
Kakava şenlikleri için İzmir’den gelen Özlem Oktay, “Çok eğlendik. Çok eğlenceli, keyifli. Gece, gündüz eğlence, hoş bir ambiyans. İyi ki gelmişiz. 04.00’te geldik buraya. Gece de ateş yakılırken eğlencelere geldik. Çok keyif aldık. Dileğimizi diledik, ağaca astık. Tunca Nehri’ne dileklerimizi attık. Çok coşkulu. Herkesi bekliyoruz” diye konuştu. 
Roman vatandaşlardan Çiğdem Örs de “Şimdi Hıdırellez’i kutluyoruz. Hıdırellez’in asıl amacı, Hızır Aleyhisselam’ın geldiğine inanıyoruz. Onun duaları var, okursanız gelir. Ağaç dalı da baharı anlatıyor, koparıyoruz. Bütün gençler bahar geldiği için gece eğleniyor. Yazı, baharı kutluyorlar. Romanların bayramı” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

‘Tekirdağ’ın kuvvetli yağış ve fırtınalara karşı direnci güçlendirildi’

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ’nin son iki...

18 ilde 433 milyon liralık ‘kapora’ dolandırıcılığı operasyonu; 32 gözaltı

/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ merkezli 18 ilde, internet...

Tekirdağ’da dolandırıcılık operasyonunda 2 tutuklama

-Şenol AKSOY/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Saray ilçesinde telefonla...

Metrekareye 20,4 Kilo Yağış Düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) açıkladığı yağış verileri, Çorlu’da etkili...

Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

TESKİ’Yİ YASA BOĞAN ÖLÜM! ALİ TUNA HAYATINI KAYBETTİ Tekirdağ Su...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Nehirde Göçmen Ailenin Botu Alabora Oldu: 1 Çocuk Öldü, 2 Çocuk Kayıp

EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa dışı olarak Yunanistan'a geçmek isteyen...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img