TEKİRDAĞ ULAŞIM ANA PLANI (TUAP) ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

TEKİRDAĞ ULAŞIM ANA PLANI (TUAP) ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

14/07/2023 17:01:03

Ulaşım alanında yenilikçi ve sürdürülebilir projelerle Tekirdağ’da ilkleri gerçekleştiren, günümüzde ulaşımda yaşanan problemleri ve kentin büyüme stratejilerini göz önüne alarak hareket eden ve Tekirdağlıların ulaşımda yaşadığı sorunları ön sıraya koyarak bir plan hazırlamak için harekete geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Ulaşım Ana Planı (TUAP) hazırlanması çalışmalarına hız verdi.

Ana hizmet binası Hasan Ali Yücel Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; TUAP çalışmaları ile ilgili yüklenici firma KAİSER tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcıları ve ilgili daire başkanlarının katılımında TUAP içeriği ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Kent içi ulaşımla ilgili sorunların tespiti ve bu sorunlara bir sistem bütünlüğü içerisinde çözümler geliştirilmesi, bütünleşmiş bir ulaşım sisteminin hayata geçirilmesi ve kentin gelecekteki ulaşım sistemlerinin insanların ekonomik, hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşımına öncelik verilecek şekilde planlanması amacıyla uygulamaya koyduğu İl Geneli Ulaşım Ana Planı Planı ile birlikte Tekirdağ ulaşımında yeni bir sayfa açılacak.

TUAP, TEKİRDAĞ ULAŞIMININ RÖNTGENİNİ ÇEKEREK ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SUNACAK

Tekirdağ Ulaşım Ana Planı (TUAP) çalışmaları; kentin mevcut durumdaki ulaşım ihtiyaç/talepleri ve gelecekteki olası ulaşım ihtiyaç/talep tahminleri ile kent ve yakın çevresinin ulaşım sistemini, ulaşım ağını, standart ve kapasiteleri ile ulaşımın türlere dağılımını, kara, deniz ve hava ulaşımı ve bu ulaşım türlerinin birbirleriyle entegrasyonunu, bu türlere ait transfer noktalarını, depolama ve aktarma merkezlerini, ticari yük koridorlarını ve toplu taşıma güzergâhları ile otopark, bisiklet ve yaya yolları, erişilebilirlik ve trafik konularında gereken ayrıntıları belirleyen, toplu taşımaya ağırlık veren ve öncelikli kılan, kısa ve uzun dönemde ulaşım türlerine ait sorunlara çözüm önerilerini kapsamaktadır.

BAŞKAN ALBAYRAK: “ULAŞIM ANA PLANI İLE ÇOK KAPSAMLI BİR ULAŞIM STRATEJİSİ ORTAYA KOYMAYI HEDEFLİYORUZ”

Yüklenici firma yetkilileri ile bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yaptıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ’ın gelecekteki ulaşım planlamasını ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Kentin mevcut durumdaki ulaşım ihtiyaçları ile geleceğe yönelik ulaşım taleplerini göz önünde bulundurarak çok kapsamlı bir ulaşım stratejisi ortaya koymayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüttüğümüz Tekirdağ Ulaşım Ana Planı çalışmalarına sona yaklaştık. Yüklenici firma yetkilileri ile durum değerlendirmesi yaptık. Bundan sonra da ulaşım alanında olduğu gibi diğer alanlarda da ilkleri gerçekleştirmeye ve vatandaşların yaşamaktan keyif aldığı bir Tekirdağ’ı ortaya çıkarmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu haber Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kendi sitesinden botlar yardımıyla otomatik olarak eklenmiştir. Bu içerikte Çorlu’da Haber editörleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Meriç Nehri’nde göçmen ailenin botu alabora oldu: 1 çocuk öldü, 2 çocuk kayıp

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...

Edirne’de kayıp 13 göçmen çocuk bulundu

Gurbet GÖKÇE/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de, İlk Kabul Arda Çocuk...

Edirne’de Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı yapılacak

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE Bisiklet Spor Kulübü...

Çorlu Belediyesinden Okullarda Hayat Kurtaran Eğitim

Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (Çorlu AKE), ilçedeki okullarda...

Tekirdağ’da silah operasyonunda 10 gözaltı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde polisin...

Tekirdağ’da fırtına; ağaç ve telefon direği devrildi

Şenol AKSOY- /TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu ve Saray...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img