Serdar Aziz: Antrenörlük eğitimi almaya başladım

Kutay SALİ – Ebru VARDAR / BURSA, (Haber Merkezi)- TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği (TSYD) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen medya buluşmasına konuk olan eski milli futbolcu Serdar Aziz, aktif futbolculuk kariyerini noktaladığını ve antrenörlük eğitimi almaya başladığını açıkladı. Bursaspor’dan ayrılış sürecinin içinde ukde kaldığını belirten Aziz, yeşil-beyazlı kulüpte jübile yapma isteğinin de gerçekleşmediğini söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen medya buluşmasına konuk olan eski milli futbolcu Serdar Aziz, TSYD Bursa Şube Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi’nin de yer aldığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Futbolculuk kariyerini bir süre önce sonlandırmasına rağmen bunu resmi olarak daha önce duyurmadığını belirten Serdar Aziz, “Aslında uzun zaman önce futbolu bıraktım. Malum futbolun stresleri ve büyük kulüplerde oynamanın zorlukları var. Biraz ailemle vakit geçirdim. Ondan dolayı şu 1-2 yılda aile yaşantısına önem vermeye çalıştım. Şimdi antrenör kursuna yazıldım. Diplomamı aldıktan sonra kariyerime antrenörlük kısmında devam etmeyi düşünüyorum” dedi.

‘BURSASPOR’A VEDA EDEMEMEK İÇİMDE UKDE KALDI’

Antrenörlük yolunda acele etmek istemediğini vurgulayan Aziz, ilk etapta tecrübeli bir teknik adamın yanında çalışarak kendisini geliştirmek istediğini ifade etti. Futbola Bursaspor altyapısında başlayan ve yeşil-beyazlı formayla kaptanlığa kadar yükselen deneyimli isim, Bursaspor’un kendisi için her zaman çok özel bir yerde olduğunu belirtti. Bursa’dan ayrılış sürecini istediği gibi tamamlayamadığını dile getiren Aziz, “Bursaspor’dan ayrılırken Bursaspor’a güzel bir veda edemedim. Bu benim hep içimde ukde olarak kaldı. O zamanlar yaşımız daha gençti, bazı şeyleri yönetmek kolay olmuyor. Şu an daha tecrübeliyiz” sözleriyle ayrılık sürecindeki burukluğunu dile getirdi.

Büyük kulüplerde oynamanın sorumluluğuna dikkat çeken eski futbolcu, “Fenerbahçe’de şampiyonluk alamadık. İçimde ukde kalacak bir şey varsa o da Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşayamamak. Büyük bir kulüpte oynuyorsanız şampiyon olmanız gerekiyor” diyerek sarı-lacivertli dönemine dair da üzüntüsünü paylaştı. Yeşil-beyazlı kulüple gündeme gelen jübile ihtimaline de değinen Aziz, “Bursaspor tarafından bana jübile iletildi ama sonrasında bir neticeye varamadık. Keşke benim de böyle bir jübile maçım olsa diye düşünüyordum. Olmadı, kısmet değilmiş” ifadelerini kullandı.

‘JORGE JESUS’TAN ÖĞRENCEĞİM ÇOK ŞEY VAR’

Futbolculuk kariyerinde çalıştığı teknik direktörler arasında Jorge Jesus’un kendisinde ayrı bir yeri olduğunu belirten Serdar Aziz, Portekizli teknik adamdan öğreneceği çok şey olduğunu söyledi. Emre Belözoğlu ve Arda Turan gibi eski takım arkadaşlarıyla da iletişiminin sürdüğünü ekledi. Türk futbolunun en büyük sorunlarından birinin sabırsızlık olduğuna dikkat çeken Aziz, “Her yıl gündem yabancı kuralı olmamalı. Yabancılar oynamasın demiyorum ama Türklere daha çok ihtiyacımız var. Biz üretebiliriz. Ben Türk oyuncusuna da Türk hocasına da inanıyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)

FOTOĞRAFLI

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Asılı Halde Bulundu! Son Anda Kurtarıldı

Çorlu’da gece saatlerinde yaşanan olayda, 26 yaşındaki E.İ. isimli...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Yenişehir’de erkek öğrenci yurdunun hizmete girmesi için çalışmalar başladı

Mine AK/ BURSA, (Haber Merkezi)- BURSA'nın Yenişehir ilçesinde kullanılmayan...

Bursa’da TIR ile zeytin yüklü traktör çarpıştı: 2 yaralı

Semih TÜRKER/ İZNİK(Bursa), (Haber Merkezi)- BURSA’nın İznik ilçesinde TIR,...

TOFAŞ – Neptunas Klaipeda: 94-79

Ebru VARDAR / BURSA, (Haber Merkezi)SALON: Tofaş Spor SalonuHAKEMLER:...

Gümüşhane’de Birinci Dünya Savaşı’ndan kalma siperler gün yüzüne çıkarılacak

Nazif Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)- GÜMÜŞHANE'nin Kürtün ilçesinde Birinci...

Çanakkale Savaşları’nın ilk şehitleri törenle anıldı

Nazif Cemhan ŞEN-Cihan BAYRALI/ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)- ÇANAKKALE Savaşları'nın başlangıcı...

Edirne’de rüşvet operasyonunda 7 tutuklama

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de polisin düzenlediği rüşvet...

Meriç Nehri’nde göçmen ailenin botu alabora oldu; 2 çocuk kayıp

Olgay GÜLER- /EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de Meriç...

Edirne’de yağmur etkili oldu

Olgay GÜLER/EDİRNE, (Haber Merkezi)- METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img