Şafak TAŞOYAR/MARMARAEREĞLİSİ(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ’ın Marmaraereğlisi Belediyesi, 32 kilometrelik kıyı bandında bulunan balıkçı barınaklarının turistik cazibesinin arttırılması, balık lezzetlerinin ortaya çıkarılması ve barınak alanlarının kent yaşamıyla bütünleştirilmesini içine alan çok amaçlı projeyi hayata geçiriyor.
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, balıkçı barınağının bölgenin sit alanı ilanından önce 1990lı yıllarda belediye ve bakanlık arasında yapılan protokol ile inşa edildiğini ve deniz etkileri başta olmak üzere zamanla yıprandığını, vatandaşların gündelik ihtiyaçlarına cevap veremez hale geldiğini söyledi. Başkan Ata’nın girişimiyle Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ile yapılan görüşmeler sonucunda, konumu itibarı ile bölgenin önemli bir odak noktasında bulunan birinci derece arkeolojik sit alanı içinde yer alan balıkçı barınağının, ağ odalarının müze denetiminde yıkılmasında sakınca olmadığına; yeni ağ odaları yapılması talebinin, çevre düzenleme projesi kapsamında hazırlanarak sunulmasından sonra değerlendirilebileceği kararı verdi.
Marmaraereğlisi Balıkçı Kooperatifi ile yapılan toplantılar neticesinde alınan kararlar gözetilerek hazırlanan projede; 34 ağ odası, 6 balık satış yeri, 1 balıkçı kahvesi ile bunlara ait tuvalet ve mutfak bulunacak. Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Marmaraereğlisi’ni Trakya’nın en güzel sahil ilçesi yapma yolunda adımlarımızı bir bir atıyoruz. Hem Marmaraereğlisi’ne hem de bölgeye itibar kazandıracak önemli bir proje için daha harekete geçmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Balıkçı barınağı projemiz için balıkçı esnafımızla sık sık bir araya geldik. Projemizi kendilerinin ihtiyaçları doğrultusunda yasal mevzuatları göz önünde bulundurarak hazırladık. Bu proje ile birlikte, Marmaraereğli’mizi bölgesel kalkınmada öncü bir ilçe haline getirmeyi hedefliyoruz. Projenin yapımını en kısa sürede tamamlamış olacağız ve faaliyete geçtiğinde balıkçılarımız, ilçemiz ve bölgemiz çok güzel bir eser kazanmış olacak” dedi
Projenin bütününde hiçbir arkeolojik varlığa müdahalenin söz konusu olmayacağını belirten Ata, “Barınak üzerindeki mevcut kullanımlara ilave yeni bir fonksiyon üretilmeyeceğinden, Arkeolojik Sit Bölgesi’ne herhangi bir nüfus baskısı da olmayacaktır. Minimum müdahale ile mevcut yapı yenilenecektir. Proje alanı tamamen kıyı alanında kalmaktadır. Balıkçılıkla geçinen aile işletmelerimizin varlıklarını sürdürebilmeleri, işlerini daha rahat yapabilmeleri, sosyal yaşamlarının büyük bölümünü oluşturan kahve kültürünün devamı ve vatandaşın balıkçı ile doğrudan alışveriş imkanı bulabileceği bir ortam oluşturma hedefi içerisindeyiz” dedi (DHA)
Sitemiz abonesidir. Bu kategoride yer alan haberler Demirören Haber Ajansı Muhabirleri tarafından geçilen haberlerdir ve sitemiz editörleri tarafından herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır.